06 / 05 / 2024

yeni yurtlar

yeni yurtlar

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Tokat ili Erbaa ilçesinde yapılan 300 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün yapımı tamamlanarak Kredi ve de Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

91 yeni cezaevi inşa edilecek!

Türkiye'nin 2021 yılına kadar 13 milyar yatırımla 91 yeni cezaevi olacak. Adalet Bakanlığı'nın 9 milyar yatırımla 48 yeni cezaevinin inşaatını devam ederken, İş Yurtları Kurumu'da 43 cezaevi yaptırıyor. 

Sapanca'daki KYK yurdu yeni yıla yetişemeyecek!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Sapanca'da inşa ettiği KYK yurdunun yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişemeyeceği açıklandı. 

KYK'nın yeni yurtları üniversitelerde inşa ediliyor!

KYK yurt bvaşvurularının 3 Eylül'de başladığını açıklayan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, yeni yurtların proje ve inşaat faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. 

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'ne 2 yeni yurt geliyor!

İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Kampüsü'ne 2 yeni yurt inşa edilecek. Toplam 4 bin kişilik öğrenci yurtları 30 bin metrekarelik alanda yükselecek.

Özel öğrenci yurtlarına yeni düzenleme!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının yanı sıra öğrenci apartlarını, öğrenci pansiyonları ve öğrenci stüdyo dairelerini de ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor..

Güngören'e yeni yurtlar inşa ediliyor!

Güngören Belediyesi gençlerin daha kaliteli ve iyi ortamlarda eğitim görebilmesi adına adımlar atmaya devam ediyor.

Rize'de yeni öğrenci yurtlarının yapımı TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize merkez ve ilçelerinde bulunan öğrenci yurtlarına ve yeni öğrenci yurtlarının yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Özel öğrenci yurtlarında yeni dönem!

Eğitim alanında önemli düzenlemeleri içeren Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hazırlıklarına hız verilen yeni yönetmeliğe göre, ruhsatını Bakanlıktan almayan işletmeler öğrenci barındıramayacak.

Uşak Enderun Yüksek Öğrenim Yurtları açıldı!

Uşak'ta, Yeni Türkiye Vakfınca yaptırılan Enderun Yüksek Öğrenim Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, törenle açıldı. Dua okunarak yurdun açılmasının ardından protokol üyeleri, Ulubey Kanyonu'nda kurulan "cam teras"a ziyarette bulundu.

Bingöl'e 250 bin kapasiteli yeni yurtlar açılacak!

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Türkiye genelinde 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen, planlanan ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasitenin hizmete açılması için gün sayıldığını söyledi.

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımı açısından yeni fırsat!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Türkiye’de son yıllarda özel üniversitelerin sayısında hızlı bir artış olduğunu, ancak öğrenci yurtlarının gerek devlet gerekse özel yurt bazında aynı hızla artmadığını ifade ediyor.

2017'de birçok yeni yurt inşa edilecek!

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yeni yurtlar inşa ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, her yıl yurtlara talebin artmasından dolayı mutlu olduklarım dile getirdi.

Samsun'da 10 bin 188 öğrenci KYK yurtlarında kalacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarını tamamladı.

yeni yurtlar Haberi

yeni yurtlar

Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayan toplam 12 bin metrekare kapalı alana sahip olan yurt inşaatı 500 günde tamamlandı ve 9 milyon 391 bin liraya mal oldu. 300 öğrenciye hizmet verecek yurt kampüsünde 3 katlı 2 adet yurt bloğu, 1 adet sosyal tesis, 1 adet nizamiye binası ve 1 su sarnıcı bulunuyor.


Yurt blokları 2 bloktan ve bodrum + zemin + 2 kattan oluşmakta olup, bir bloğun öğrenci kapasitesi 150 öğrencidir. 2 bloktaki öğrenci sayısı 300 olup, yurt blokları, sosyal tesis ve kampüs alanları engelli öğrencilerin de bulunacağı düşünülerek TS 9111’e uygun tasarlanmıştır. Yurt blokları engelli öğrenci odası ve 1-3 kişilik yatak odaları bulunmaktadır. Yatak odaları ahşap mobilyalı, karyola sisteminde, içerisinde banyo, tuvalet, TV, buzdolabı, telefon bulunacak şekilde tasarlandı.


Yurt kampüsü...