22 / 07 / 2024

Yeni Zelandalıların türkiyedeki tapu işlemleri

Yeni Zelandalıların türkiyedeki tapu işlemleri

Yeni Zelanda vatandaşlarının Türkiye'den tapu sahibi olma hakkı var mıdır? Yeni Zelandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Yeni Zelandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Yeni Zelandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı zamları! Şimdi hemen Temmuz maaşlarınıza bakın!

Enflasyon ile birlikte memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşlarının yanı sıra 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı da değişecek. İşte o son dakika rakamlar...

Türkler akın akın o ülkeye göç ediyor! İşte yatırımcıların yeni adresi!

Son dönemde yeni vergi taslağı konuşulmaya devam ederken, bir çok Türk yatırımcı yüksek enflasyondan dolayı rotayı o ülkeye çevirdi. İşte yatırımcıların yeni adresi...

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

Chery'den sudan ucuza 2 yeni model geliyor! SUV'ların yarı fiyatına satılacak!

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapan ve satışlarını her geçen gün daha da Chery'den sudan ucuza 2 yeni model geliyor. Söz konusu modeller SUV'ların yarı fiyatına satılacak...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Yeni Zelandalıların türkiyedeki tapu işlemleri Haberi

Yeni Zelandalıların türkiyedeki tapu işlemleri

Yeni Zelandalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Yeni Zelanda, Güney Büyük Okyanus'da bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.500 km güney doğusunda yer almaktadır. Başlıca iki büyük (North Island ve South Island) ve birçok küçük adadan oluşur.


Peki, Yeni Zelanda vatandaşlarının Türkiye'den tapu sahibi olma hakkı var mıdır? Yeni Zelandalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Yeni Zelandalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Yeni Zelandalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Türkiye'de Tapu Kanununda yapılan değişikliklere göre Yeni Zelanda vatandaşları, mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Ancak, Türkiye'den ev alacak Yeni Zelanda vatandaşlarının bazı evrakları temin etmeleri gerekiyor:


Gerekli belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde,...