12 / 05 / 2024

Yeniden finansman yönetmeliği

Yeniden finansman yönetmeliği

Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesindeki faiz oranları başta olmak üzere değişen bazı hükümler halinde yeniden finansman yapılabiliyor. Peki, yeniden finansman nedir?

Otopark Yönetmeliği virüs engeline takıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği koronavirüs pandemisi nedeniyle yeniden ertelendi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

Ankara'da imar yönetmeliği değişti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hükümlerine göre yeniden hazırlanarak yürürlüğe girdi..

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2019'da yürürlükte!

Yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek resmi ve özel tüm binaların ve bina türü yapılar için Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hazırlandı..

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de "Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yayımlandı. Binaların çevreye olumsuz etkilerinin azaltılması ve bunların değerlendirilip belgelendirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin usul ve esaslar çıkartılan yönetmelikle yeniden belirlendi..

Yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün taleplerine göre düzenlendi!

1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün talepleriyle yeniden düzenlendi. Mevzuata uygun alınan inşaat ruhsatı ile yapılan projeler, imar planı iptalleriyle akamete uğramayacak.

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

Yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017!

Bahçe mesafeleri, Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017..

Yeni imar yönetmeliği ile ifraz ve tevhit nasıl yapılacak?

İfraz ve tevhit işlemleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, ifraz ve tevhit işlemleri nasıl yapılacak? Yapılan düzenlemeler nelerdir?

Yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017!

2017 Ekim'de yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği kapsamında yapılaşma koşulları yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017 nelerdir?

Yeniden finansman yönetmeliği Haberi

Yeniden finansman yönetmeliği

Yeniden finansman nedir?

Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesindeki faiz oranları başta olmak üzere değişen bazı hükümler halinde yeniden finansman yapılabiliyor.


yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılması halinde de konut finansmanı sözleşmesi imzalanıyor.


Yeniden finansman

MADDE 12 – (1) Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesinde;

a) Kredi faiz oranında değişiklik yapılması,

b) Kredinin vadesinde değişiklik yapılması,

c) Konut finansmanı sözleşmesinde belirtilen faiz türünde değişiklik yapılması,

ç) Aynı konut teminat gösterilerek birden fazla konut finansmanı sözleşmesi kurulmuşsa bunların tek bir konut finansmanı sözleşmesi ile birleştirilmesi,

d) Kredinin para biriminde değişiklik yapılması,

hususlarından en az birinin gerçekleşmesi halinde yeniden finansman söz konusu olur.


Konut finansmanı sözleşmesinde yeniden finansman kapsamında yapılacak değişikliklerde tüketiciden yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile onay alınır. 


Onay alınmadan önce, konut finansmanı...