30 / 04 / 2024

yenii yapılacak avm sayısı

yenii yapılacak avm sayısı

Bendevi Palandöken ''Şimdi İstanbul'da 3 yıl içinde 31 yeni AVM açılacakmış. Yeni yer, yüksek kiralar ve yüksek satış politikaları ile haksız rekabet ortamı oluşturmaya devam edecekler" dedi.

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

İzmir İstinye Park AVM için toplantı yapılacak!

İzmir Balçova Mevkiide Bahçelerarası Mahallesi'nde hayata geçirilen İzmir İstinye Park AVM için toplantı yapılacak. İDK Toplantısı 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

Marka City AVM'nin yerine rezidans yapılacak!

2008 yılında hizmete giren Marka City AVM arsası üzerinde rezidans yapılacak. İşte detaylar...

Gümüşhane'de AVM ihalesi yapıldı!

Gümüşhane’de otogar ve Daldaban Sanayi sitesinin bulunduğu alanda yapılacak AVM'nin ihalesi yapıldı. İhalesini Kundur İnşaat firmasının kazandığı AVM'nin inşaatı 16 ay sonra tamamlanacak.

Gümüşhane'de 29 milyon TL'ye AVM yapılacak!

Mülkiyeti Gümüşhane Belediyesi'ne ait, Gümüşhane İli, Merkez İlçesi'nde bulunan 5 arsa üzerinde Alış Veriş Merkezi yapılması için satışa çıkartıldı. İhalesi 26 Ağustos Cuma günü yapılacak taşınmazların toplam bedeli 29 milyon 26 bin TL olarak belirlendi.

Ordu Durugöl'e yapılacak AVM'nin ihalesi yarın!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’ya yapılacak Karadeniz’in en büyük alışveriş merkezinin yarın ihaleye çıkacağını söyledi.

Antalya Şerik'e yapılacak AVM imar planına aykırı mı?

Mülkiyeti Antalya Pamuk ve Narenciye Tanın Satış Kooperatifi Birliği'ne ait olan 2014 yılında ihale edilen 12.8 bin metrekarelik arsaya AVM ve rezidans yapılacaktı. Peki, son durum ne?

Sinop'a 10 milyon dolarlık yatırımla AVM yapılacak!

Sinop Örsan Tekstil'im nışımdığu 0 bin dönümlük alana Sinop'un ilk AVM'si yapılacak. 10 milyon dolarlık yatırımla yapılacak AVM'nin içinde 103 mağazanın bulunacağı belirtiliyor.

Konya'daki Kipa Alışveriş Merkezi yıkılıp yerine AVM yapılacak!

Dedeman Konya Otel karşısında, Sille Yolu üzerinde bulunan eski ismiyle Kipa Alışveriş Merkezi, Ramazan ayında tamamen kapanıyor. AVM binası yıkılıp yeniden yapılacak.

Keşan Haldun Taner Parkı'na Çamlıpark AVM yapılacak!

Keşan Belediyesi tarafından Çamlıkent’te bulunan Haldun Taner Parkı’na içersinde 19 işyeri bulunan “Çamlıpark AVM” isimli bir iş merkezi yapılacak. Özcan, Mart sonu gibi temel atma töreni yapılacağını belirtti.

Ulaş Çetinkaya: Şehirde yapılacak AVM'lere karşıyız!

CHP Adana Büyükşehir Beledivesi Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, Eski Başkan Vekili ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile birlikte şehirde yapılacak AVM'lere karşı olduklarını bildirdi.

İzmir'de Kuzey Çevre Yolu'na AVM yapılacak!

Kuzey Çevre Yolu, yakınında yapılacağı bildirilen şehir hastanesinden dolayı ekonomik kazanç açsından da dikkat çeken bir bölge haline geldi. Bölgede benzin istasyonları ve AVM yapılacak.

yenii yapılacak avm sayısı Haberi

yenii yapılacak avm sayısı

Yeni AVM'lerin açılmasını yeni ıaııl projeleri olarak açıklayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken. "Şimdi İstanbul'da 3 yıl içinde 31 yeni AVM açılaeakmıs. Yeni yer. yüksek kiralar ve yüksek satış politikaları ile haksız, rekabet ortamı oluşturmaya devam edecekler. Yabancı sermaye perakende piyasasına girmeye ve rant elde etmeye,yerli üretime zarar vermeye devam edecek. Buraları üretim merkezi yada fabrika değiller. Bir diğer boyut ise: şehrin görsel kirliliği haline geldiler. Yeşilin yerine AVM diktiler. İnsanlara gidecek yer bırakmadılar" dedi. 


"ESNAFI YOK EDECEK" 

AVM'lerin ihtiyaç karşılığında yapılmadığını ve yenileri yapılırken, eskilerin işlevsizleştiğini. AVM çöplüğüne atıldığını belirten Palandöken, "Kapalıçarşı 60() yıldır faaliyet yürütürken. açılan bu AVM'lerinyeıine birkaç yıl sonra yenileri yapılıyor. Şehrin konseptine uymayan AVM'lerin uzun süreli ve kalıcı olabilmeleri zaten mümkün değildir....