29 / 04 / 2024

Yenikapı Kazı Alanı Başkanı Zeynep Kızıltan

Yenikapı Kazı Alanı Başkanı Zeynep Kızıltan

Başkan Kadir Topbaş ile birlikte Yenikapı Arkeolojik Alanı’nı gezen BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, “Yenikapı Arkeolojik kazı alanından çok etkilendim. Bu Kadir Topbaş liderliğindeki bilim adamlarının insanlığa yaptığı ortak katkıdır” dedi

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Yenikapı'daki spor tesisleri bu ay açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Etkinlik Alanında inşa edilen futbol sahalarında sona gelindi. Çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı dev tesis, futbol kulüplerinin antrenmanlarına ve Amatör Lig maçlarına da ev sahipliği yapacak.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u hangi parayla yapacaksın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı Etkinlik Alanı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sosyal Adalet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu toplantıda kadın muhtarlarla buluştu. Kanal İstanbul tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'un hangi parayla yapılacağını

Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nın ihalesi 2020'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer alan Yenikapı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin önümüzdeki yıl ihalesini tamamlayıp, kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz" dedi...

Kocaeli Kandıra'daki antik mağara sit alanı ilan edildi!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde definecilerin kaçak kazı yaptığı, antik tapınma alanı olarak kullanılan mağara 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul projelerini anlattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen Cumhur İttifakı'nın "Büyük İstanbul Mitingi"nde İstanbul projelerini anlattı...

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Yenikapı dolgu alanının yeni planına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada’nın şeklini bozan Yenikapı dolgu alanının yeni planlarını onayladı.

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm'de binalar yükseliyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Büyükkılıç, toplam 428 dairenin Kasım ayında teslim edileceğini söyledi.

Gaziantep'te kazı alanı inşaatında kaza!

Gaziantep'te bir inşaatın kazı alanında çalışırken üzerine briket devrilen işçi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

İstanbul Millet Bahçesi görücüye çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde Millet Bahçesi projesinin görüntülerini ilk defa izletti. 

Yenikapı Kazı Alanı Başkanı Zeynep Kızıltan Haberi

Yenikapı Kazı Alanı Başkanı Zeynep Kızıltan

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Miletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a Yenikapı Arkeolojik Kazı Alanı'nı gezdirdi. Gezide Ban Ki-Moon'un eşi Yoo (Ban) Soon -Taek ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.


İncelemelerden önce Başkan Kadir Topbaş ile birlikte baret takıp yelek giyen BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Yenikapı Kazı Alanı Başkanı Zeynep Kızıltan Yenikapı Arkeolojik Kazı Alanı ile ilgili bilgiler verdi.


Başkan Topbaş, kazı sonrası çıkarılan eserlerin fotoğraflarını dikkatle inceleyen Ban Ki-Moon ve eşine daha sonra kazı alanını gezerek bilgiler verdi. Burada çalışan arkeologları ve itinayla yürütülen çalışmaları yakından izleyen Ban Ki-Moon kazı alanından çıkarılan gemi iskeletini de yakından inceleme fırsatı buldu.


Yaklaşık 1 saat kazı alanında kalan Ban Ki-Moon, basın mensuplarına yaptığı açıklamaya...