23 / 07 / 2024

Yenikapı'daki spor tesisleri bu ay açılıyor!

Yenikapı'daki spor tesisleri bu ay açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Etkinlik Alanında inşa edilen futbol sahalarında sona gelindi. Çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı dev tesis, futbol kulüplerinin antrenmanlarına ve Amatör Lig maçlarına da ev sahipliği yapacak.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından  hayata geçirilen Yenikapı Futbol Sahaları tamamlanıyor. İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Fatih sahilinde yer alan Yenikapı Etkinlik Alanında inşa edilen tesiste 68x105 metre ve 45x90 metre olmak üzere iki adet futbol sahası bulunuyor.

Suni çimle kaplanan ve etrafları çelik konstrüksiyon ile çevrilen sahalarda 1000 kişilik ve 400 kişilik tribünlere de yer veriliyor. İçerisinde takım ve hakem soyunma odalarının, idari bölümlerin ve kafeterya ile otopark alanlarının yer aldığı tesiste inşaat çalışmaları da tamamlandı.

Elektrik-elektronik testlerin yapıldığı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının sürdüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı Futbol Sahaları’nın tefrişat işlemlerinin tamamlanmasından sonra Şubat ayı içerisinde hizmete açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait tesisler, İBB iştiraki SPOR İSTANBUL tarafından işletilecek. Bölgede faaliyetlerine devam eden  spor kulüpleri ve sporcular antrenmanlarını burada yapabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin diğer stat ve sahalarında olduğu gibi kulüplerin müsabakalarını oynayabilecekleri tesis, 68x105 metre ölçülerindeki büyük sahası ile Amatör Lig ve alt yapı maçlarına da ev sahipliği yapmış olacak.

İBB, Yenikapı’nın dışında kentin farklı noktalarında 16 spor tesisinin inşaatına da devam ediyor. 13 ilçede inşa edilen; yüzme havuzları, statlar ve spor komplekslerinden oluşan yeni tesislerin önemli bir kısmı bu sene tamamlanarak İstanbulluların kullanımına açılacak.


Geri Dön