06 / 07 / 2024

Yenikapı Meydanı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

Yenikapı Meydanı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

İstanbul'da yepyeni, devasa bir miting, konser, festival ve fuar alanı yapılıyor. Yaklaşık 1 milyon kişilik Yenikapı'daki bu meydanın bitmesine ramak kaldı. Yenikapı meydanında İleri Biyolojik Arıtma Tesisi de kurulacak...

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya'da Cami Meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek!

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda yenileme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Kastamonu Nasrullah Meydanı'nın ihalesi 23 Ocak'ta!

Tarihi Kentler Birliği tarafından Proje Ödülü’ne layık görülen Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesi’nin yapım ihalesinin tarihi belli oldu. Tarihi meydana hak ettiği değeri kazandıracak olan projenin ihalesi 23 Ocak’ta Fen İşleri Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilecek

İzmir Gazipaşa'ya meydan geliyor!

Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Mahallesi'nde meydan yapımı gerçekleştiriliyor.

Er Meydanı'nında ihya çalışmaları başlayacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için geldiği Er Meydanı'nda gazetecilere açıklama yaptı. Kılıç, ''İnşallah önümüzdeki sene Er Meydanı'nı da ihya edeceğiz'' dedi.

Yenikapı miting meydanının imar planı iptal edildi!

İstanbul’da tarihi mirasa ciddi hasar verdiği ve doğal dengeyi bozduğu gerekçesiyle eleştirilen Yenikapı Dolgu Alanı’na ilişkin imar planı iptal edildi.

Sakarya Taraklı Meydan Projesi’nde sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Taraklı Meydan Projesi’nde devam eden çalışmalar ilgili bilgileri paylaştı. Oktar, “Taraklı Meydan Projemizde çalışmalar yüzde 90 seviyelerine ulaştı." dedi

Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü kuruluyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı hizmet verecek, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü'nün kurulması kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Taraklı Meydanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Taraklı’da inşa edilen yeni meydan çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “İnşallah Haziran’da yeni meydan Taraklılı hemşerilerimizin hizmetinde olacak” dedi.

Bergama'ya yeni meydan!

Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Kozak Yukarıbey Mahallesi’nde meydan düzenlenmesi yapılıyor. Meydan, köydeki okullar için “tören alanı” olarak ta düzenlenip, kullanıma sunulacak.

Theodosius limanının devamı bulundu!

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi kapsamında Yenikapı Meydanı'nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. Theodosius limanına ait mendirek tartışması önümüzdeki günlere damgasını vuracağa benziyor.

Ulusoy: Yenikapı miting alanı yüzer iskele olsun

Yenikapı meydanının yılda 4 gün kullanıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Sadece 5-6 ayda Yenikapı'ya yüzer bir iskele yapılabilir. Galataport özelleşti. 80 geminin iptali demek" dedi.

Yenikapı Meydanı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Haberi

Yenikapı Meydanı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi

Toza toprağa bulandım ama değdi. Yenikapı'da denizi doldurmak yöntemiyle yapılan 1 milyon kişilik alanı ilk ben görüntülemek istiyordum çünkü. İzin almak, deveye hendek atlatmaktan zor ama talihim yaver gitti diyelim. Gördüm ki hummalı faaliyet berdevam. Dev iş makineleri, 8 tekerlekli kamyonlar, hafriyat ekipmanı, kadroları 7/ 24 dedikleri mesai formatıyla çalışıp duruyor. Güzergâh bu saydığım araçlarla karınca düğünü kıvamında. Şöyle panoramik fotoğraflar çekmek istedim de harika bir Sultanahmet Tepesi arka planıyla altta İDO vapurları ve hafriyat filoları süper keyifli kareler oldu. Hoşuma giden bir şey toz çamur içinde inşaat alanından çıkan kamyonlara 'temiz müdahale'. Kentin içine dalacakları için hem hijyen hem de göz estetiği bakımından yanlış olmaması lazım. Bunu önlemek için duyarlık göstermiş işin kurmayları. Çıkış yaptıkları her seferde portatif...