17 / 05 / 2024

Yenilenen Trakya demiryolu

Yenilenen Trakya demiryolu

Trakya'da demiryolunun yenilenmesinin ardından seferler başlıyor. Yolcular, 20 Ocak 2016'ya kadar 3 ay süreyle yüzde 25 indirimli seyahat edebilecek.

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı ocak ayında açılıyor!

Türkiye'nin en önemli yük akslarından olan ve toplam 220 milyon euro maliyetle AB standartlarında yenilenen Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattının ilk fazı olan Karabük-Zonguldak arası Ocak'ta açılacak.

Yenilenen Trakya demiryolunda seferler başlıyor!

Trakya'da demiryolunun yenilenmesinin ardından seferler başlıyor. Yolcular, 20 Ocak 2016'ya kadar 3 ay süreyle yüzde 25 indirimli seyahat edebilecek.

Çelik Palas Hotel yenilenen modern yüzü ile misafirlerini ağırlıyor!

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile 1935'te inşa edilen Bursa'nın ilk beş yıldızlı oteli Çelik Palas Hotel, 1.5 yıl süren renovasyon çalışmaları sonucu yenilenen modern yüzü ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor...

Tuzla E-5 Karayolu ile Demiryolu arası Sanayi Şeridi Dönüşüm imar planı yarın askıdan indiriliyor!

Tuzla E-5 Karayolu ile Demiryolu arası Sanayi Şeridi Dönüşüm Nazım İmar Planı ve Batakçalı Mevkii Revizyon Nazım İmar Planı'na plan notu ilave edilmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan indiriliyor.

Halliburton Trakya'da doğalgaz arayacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, ABD'nin önde gelen petrol şirketi Halliburton ile Trakya'da ankonvansiyonel gaz çıkarılması konusunda görüşmeleri bulunduğunu belirtti.

Demiryolu seferleri durdu ama yatırım sürüyor!

Türkiye'nin, Ortadoğu'ya ihracatını artırmak amacıyla, karayolu taşımacılığına göre daha güvenli ve ekonomik olduğu için ağırlık verdiği demiryolu taşımacılığı, bölgedeki iç savaş ve karışıklık nedeniyle durma noktasına geldi...

Selçuk Öztürk: Konya-Karaman-Mersin Demiryolu projesinin yapımına başlandı!

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya-Karaman-Mersin Demiryolu Projesi'nin yapımına başlandığını belirterek, "Bu hat Adana ve Güneydoğu'ya uzanır Irak'ın içine kadar girerse, sadece bizi değil bu illeri de uçurur" dedi.

Selçuk Öztürk: Irak'a demiryolu hattı Konya ekonomisini uçurur!

KTO Başkanı Üztürk "Konya-Karaman-Mersin demiryolu hattı Adana ve Güneydoğu'ya uzanır ve Irak'ın içine kadar girerse eğer, sadece bizi değil, saydığım bu illeri de uçurur" dedi.

Aydın'a yapılacak 2. demiryolu hattı şehrin güneyinden geçecek!

Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürlüğü, Efeler Belediyesi'ne gönderdiği resmi yazıda, mevcut İzmir-Aydın-Denizli demiryolu hattına ikinci bir hattın ekleneceğini ifade ederek,2. demiryolu hattını şehrin güneyinden geçmesini istedi.

Trakya Cam esas sözleşmedeki değişiklikleri yayınladı!

Trakya Cam Sanayii A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Trakya Cam esas sözleşmedeki değişiklikleri yayınladı. Son değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşme haberimizde yer alıyor.

Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattını inceledi!

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov Kazakistan -Türkmenistan-İran demiryolu hattında incelemelerde bulundu. Hattın 700 kilometresi Türkmenistan topraklarından geçiyor. Kazakistan ile İran kendi sınırlarındaki inşaat çalışmalarını bitirdi

Çin, Bakü üzerinden Türkiye'ye demiryolu inşa edecek!

Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin, tarihi "İpek Yolu"nun restore edilmesini öngören yeni bir proje üzerinde çalıştığı bildirilirken Çin'in Azerbaycan'ın başkenti Bakü üzerinden Türkiye'ye uzanacak bir demiryolu da inşa edeceği de belirtiliyor.

Trakya Cam sermaye pay dağıtımını 7 Temmuz'da yapacak!

Trakya Cam Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Trakya Cam Sanayi A.Ş. sermaye pay dağıtımını 7 Temmuz'da yapacak.

Yenilenen Trakya demiryolu Haberi

Yenilenen Trakya demiryolu

Trakya'da demiryolunun yenilenmesinin ardından seferler başlıyor.


TCDD'den yapılan açıklamaya göre, yolların yenilenmesi, hattın tamamının elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemiyle donatım çalışmalarının bitirilmesiyle Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy arasında yarından itibaren bölgesel ekspres trenleri sefere konulacak.


Yolcular, 20 Ocak 2016'ya kadar 3 ay süreyle yüzde 25 indirimli seyahat edebilecek. Trenlerin seyahat süreleri yolların yenilenmesiyle Kapıkule-Çerkezköy arasında 40, Uzunköprü-Çerkezköy arasında 30 dakika kısaldı.


Söz konusu çalışmalar nedeniyle seferlerine ara verilen Trakya trenleri, demiryolunun tamamının elektrikli ve sinyalizasyon sistemiyle donatılmasıyla elektrikli lokomotifler ve konforlu klimalı vagonlarla...