27 / 04 / 2024

Selçuk Öztürk: Konya-Karaman-Mersin Demiryolu projesinin yapımına başlandı!

Selçuk Öztürk: Konya-Karaman-Mersin Demiryolu projesinin yapımına başlandı!

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya-Karaman-Mersin Demiryolu Projesi'nin yapımına başlandığını belirterek, "Bu hat Adana ve Güneydoğu'ya uzanır Irak'ın içine kadar girerse, sadece bizi değil bu illeri de uçurur" dedi.



Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya-Karaman-Mersin Demiryolu Projesi'nin yapımına başlandığını belirterek, "Bu hat  Adana  ve Güneydoğu'ya uzanır Irak'ın içine kadar girerse, sadece bizi değil bu illeri de uçurur" dedi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır ile görüştü. Öztürk, ziyarette, Konya-Karaman arası hızlandırılmış tren ihalesinin tamamlandığını ve yapımına başlandığını söyledi. Kendilerinin öncelikli taleplerinin hızlandırılmış tren yoluyla Mersin'e ulaşmak olduğunu ifade eden Öztürk, "Ulukışla-Mersin arasının bitirilmesi için de girişimlerde bulunuyoruz. 


Bu hatın yapımı Konya-Karaman bölümüne göre daha kolay. İnşaat sürecinde çok w hızlı hareket edileceğine inanıyorum. Nevşehir-Karaman-Ulukışla ile Mersin arasını hattı Kayseri ile müşterek kullanacağız" diye konuştu. 


Anayurt


Geri Dön