03 / 05 / 2024

Ankara-Sivas demiryolu projesinin yapımı hızlanıyor!

Ankara-Sivas demiryolu projesinin yapımı hızlanıyor!

2015 yılında kamu sabit sermaye yatırımları içinde en büyük pay ulaştırma sektörüne ayrıldı. Bu çerçevede 602 kilometrelik Ankara - Sivas demiryolu projesinin yapımı da hızlandırılacak...



2015 Yılı Programı'na göre, ulaştırma ve lojistik alanlarında, yük ve yolcu ulaştırma hizmetlerinin etkin, verimli, ekonomik, çevreye duyarlı, emniyetli bir şekilde sağlanması, yük taşımacılığında demiryolu ve denizyolu paylarının artırılması ve ulaştırma planlamasında koridor yaklaşımına geçilmesi esas olacak. Bu nedenle altyapı çalışmaları Temmuz ayında tamamlanmıştı. 


İkinci etabı oluşturan Sorgun-Sivas ve üçüncü etabı oluşturan Yerköy-Kırıkkale arasındaki çalışmaların ise yüzde 30'lar seviyesinde olduğu belirtildi. Hattın Elmadağ geçişindeki mevcut tren hattında iyileştirme yapılacak. Elmadağ-Mamak kesimlerinde ise istimlak çalışmaları sürüyor. Hızlı Tren projesi kapsamında devam eden altyapı çalışmalarının bitirilen kesimlerinde üstyapı çalışmaları 2016 yılında yapılacak. 

çalışmalarına devam edilecek, Afyonkarahisar-Uşak-İzmir kesiminin yapım ihalesine çıkılacak. 


İKİNCİ ETAP YÜZDE 30'DA 

Ankara-Yozgat-Sivas arası Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabını oluşturan Yozgat'ın Yerköy İlçesi ile Sorgun arasındaki 2 SAAT 51 DAKİKA Toplam 602 kilometre olan Ankara-Sivas demiryolu güzergahı devam eden projenin devreye sokulmasıyla birlikte 141 kilometre kısalarak Yozgat üzerinden 461 kilometreye inecek. AnkaraSivas arasında seyahat süresi ise demiryolu ile 2 saat 51 dakikaya inecek. 


gelecek yıl kamu sabit sermaye yatırımları içerisindeki en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörüne ayrıldı. 2015'te ulaştırma sektöründe 25 milyar 776 milyon liralık kamu sabit sermaye yatırımı gerçekleştirilmesi planlanıyor. 


ANKARA MERKEZLİ ÇEKİRDEK AĞI

Ankara merkez olmak üzere Onuncu Kalkınma Planı'nda tanımlanan hızlı tren çekirdek ağının yapımına, karma trafiğe uygun yüksek standartlı demiryolu inşaatlarına ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerine öncelik verilecek. Bu kapsamda 2015 yılında Ankara-Sivas Demiryolu projesinin yapımı hızlandırılacak. Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinin Ankara-Afyonkarahisar kesiminin yapım Ankara-Yozgat-Sivas bağlantılı hızlı tren projesinin ilk etap altyapı çalışmaları tamamlandı. İkinci ve üçüncü etaptaki çalışmaların ise yüzde 30 seviyelerinde olduğu bildirildi. 


Habertürk  Ankara  eki 


Geri Dön