07 / 05 / 2024

yenimahalle gecekondu tapuları

yenimahalle gecekondu tapuları

Yenimahalle Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından, imar planı kapsamında kalan 21 mahalledeki hak sahibi olup tapu almayan gecekondu sahipleri için Resmi Gazete'de ilan yayımlandı...

Ankara Yenimahalle Yapı Kooperatifi’nde tapu sevinci!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Yapı Marketçileri Toplu İş yeri Yapı Kooperatifi üyelerine tapularını teslim etti.

Ankara Yeni Boyut Konutları sakinleri tapularını aldı!

Ankara Yenimahalle İlkyerleşim Mahallesi’nde yer alan Yeni Boyut Konutları sakinleri tapularına kavuştu.

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik." dedi...

Sarıyerliler gecekondu tapularını istiyor!

Bir grup Sarıyerli, Sarıyer Belediyesi'nin gecekondularının tapusunun verilmeyişine ilişkin İBB'ye açtığı davaya müdahil oldu.

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Yenimahalle Yamaçevler'de dönüşüm başladı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın üzerinde hassasiyetle durduğu Yamaçevler gecekondu bölgesinin Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesiyle bölgede çalışmalara hız verildi.

Yenimahalle'deki gecekondu alanlarında dönüşüm ilan edilmeli!

Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ak Saray balkonunda Erdoğan'a ilçenin sorunlarını anlattı. Yaşar, "Karşıyaka Mezarlığı'nın yanındaki gecekondu alanı. Buranın kentsel dönüşüm ilan edilmesi gerekiyor." dedi.

Yenimahalle Belediyesi'nden insan odaklı dönüşüm!

İnsan odaklı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi’nin projeleri sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.

Ankara Yenimahalle'de 10.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü, Ankara İli Yenimahalle ilçesi'nde üzerinde gecekondu ve seraların yer aldığı arsa satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 10 milyon 653 bin TL olarak belirlendi.

Yenimahalle'de gecekondu sahiplerine tapu uyarısı!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından, imar planı kapsamında kalan 21 mahalledeki hak sahibi olup tapu almayan gecekondu sahipleri için Resmi Gazete'de ilan yayımlandı...

Pendik'te gecekondu devri bitiyor!

Pendik'te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak tapuları dağıtmaya başladı.

Pendik’te gecekondu sayısı yarıya indi!

Pendik’te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak hak sahiplerine tapularını dağıtmaya başladı.

Kocaeli Yenimahalle'deki sahipsiz yapı yıkıldı!

Yenimahalle Radar Caddesi’nde hazine arazisi üzerine yapılan ve boş bulunan yapı için 775 sayılı Gecekondu Yasası gereğince yıkım kararı verildi. İmar ve şehircilik açısından görüntü kirliliği de oluşturan yapının yıkımı için harekete geçildi

yenimahalle gecekondu tapuları Haberi

yenimahalle gecekondu tapuları


Yenimahalle Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden:


Yenimahalle Belediyesi sınırları içerisinde Mülkiyeti Belediyemize ait Güventepe Mahallesi, Güzelyaka Mahallesi, Anadolu Mahallesi, Avcılar Mahallesi, Çiğdemtepe Mahallesi, Şehit Kubilay Mahallesi. Kaletepe Mahallesi, Kayalar Mahallesi, Aşağı Yahyalar Mahallesi, Yukarı Yahyalar Mahallesi, Serhat (Güneşevler) Mahallesi, İvedik Mahallesi, Burç Mahallesi, Barıştepe Mahallesi, Pamuklar Mahallesi, Macun Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Varlık Mahallesi, Çamlıca Mahallesi, Ergazi Mahallesi ve Demetevler 2. Etap Islah imar planı kapsamında kalan Mahalleler ve Belediyemiz sınırları içerisinde kalan diğer mahallelerde bulunan 2981 saylı Yasadan faydalanabilecek Gecekondu sahiplerinin muhtelif ada ve parsel üzerinde bulunan gecekonduları ile ilgili olarak 31.05.2015 tarihinde yürürlükten kaldırılacak olan 2981 sayılı Yasa kapsamında hak sahiplilikleri koşullarını sağlamaları halinde taraflarına tapu işlemi yapılabileceği;

Bu itibarla Söz konusu mahallelerde bulunan ve 2981 sayılı...