06 / 05 / 2024

Yenimahalle'deki gecekondu alanlarında dönüşüm ilan edilmeli!

Yenimahalle'deki gecekondu alanlarında dönüşüm ilan edilmeli!

Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ak Saray balkonunda Erdoğan'a ilçenin sorunlarını anlattı. Yaşar, "Karşıyaka Mezarlığı'nın yanındaki gecekondu alanı. Buranın kentsel dönüşüm ilan edilmesi gerekiyor." dedi.



Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yenimahalle'nin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sözcü'ye konuştu. Ziyaretinin tek amacının Yenimahalle'nin sorunlarını çözmek olduğunu söyleyen Yaşar, “Böyle bir ortamda bu ziyaretin yapılması eğer yumuşamaya birazcık bir katkı yaparsa da ondan da ayrıca memnun olurum. Sayın Cumhurbaşkanı da olumlu yaklaştı. İnşallah hayırlı olur” dedi.


Ankara Yenimahalle ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin amacını ve detaylarını sozcu.com.tr'ye anlattı. Yenimahalle'nin çözüm bekleyen üç ana sorununu, ayrıca Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak yerel yönetimler yasasıyla ilgili görüşlerini Erdoğan'a anlattığını söyleyen Yaşar, görüşmemizde asla siyaset gündeme gelmedi” dedi.


Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin başlangıcında Erdoğan'ın, “Sizi burada görmekten memnun oldum” dediğini söyleyen Yaşar, “Oğlum kısa bir süre önce bir operasyon geçirmişti. Sayın Cumhurbaşkanı, oğlumu sordu ve geçmiş olsun dileklerini de iletti” dedi.


Daha sonra konulara geçtiklerini söyleyen Yaşar, “Yenimahalle'nin üç ana sorunu var. Bunlardan biri, görüntü kirliliği yaratan televizyon vericilerinin kaldırılarak Tepe Kule projesinin yapılması. Sayın Cumhurbaşkanı ile balkona çıktık ve direklerin yarattığı kirliliği gösterdim. Bir diğeri Karşıyaka Mezarlığı'nın yanındaki gecekondu alanı. Buranın kentsel dönüşüm ilan edilmesi gerekiyor. Birde bir kaymakamlık binamızın olmayışı. Kendisine bu sorunlarımızı anlattım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeye katılan Özel Kalem Müdürü'ne “Not al bunları, takip edin” diye talimat verdiğini anlatan Yaşar, görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.


Sözcü




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kaçak Saray'da Erdoğan'la bir araya geldi. Erdoğan'la görüşmesini anlatan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Yenimahalle'de bulunduğunu, Yenimahalle'nin çözüm bekleyen üç ana sorununu, ayrıca Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak yerel yönetim Fethi Yaşar: Genel Başkan'ın iller yasasıyla ilgili görüşlerini Erdoğan'a anlattığını söyledi. Görüşmede genel siyasetin gündeme gelmediğini belirten Yaşar, Erdoğan'ın görüşmeye katılan Özel Kalem Müdürü'ne "Not al bunları, takip edin" diye talimat verdiğini ve görüşmenin çok olumlu geçtiğini anlattı. 


Yarım saat sürdü 

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Erdoğan'ın, "Sizi burada görmekten memnun oldum" dediğini söyleyen Yaşar, "Oğlum kısa bir süre önce bir operasyon geçirmişti. Sayın Cumhurbaşkanı, oğlumu sordu ve geçmiş olsun dileklerini de iletti" dedi. 


Yaşar, "Yenimahalle'nin üç ana sorunu var. Bunlardan biri, görüntü kirliliği yaratan televizyon vericilerinin kaldırılarak Tepe Kule projesinin yapılması. Sayın Cumhurbaşkanı ile balkona çıktık ve direklerin yarattığı kirliliği gösterdim. Bir diğeri Karşıyaka Mezarlığı'nın yanındaki gecekondu alanı. Buranın kentsel dönüşüm ilan edilmesi gerekiyor. Bir de bir kaymakamlık binamızın olmayışı. Kendisine bu sorunlarımızı anlattım" diye konuştu. 


Tepekule projesi ile ilgili sorunları Erdoğan'a aktardığını söyleyen Yaşar, "Cumhurbaşkanımız ile Külliye'nin balkonuna çıktık, Oradan kendisine gösterdik. Bu kirliliğin kalkması ve halka sunulması gerektiğini aktardım" dedi. Yaşar, Karşıyaka Mezarlığı'nın bulunduğu bölgedeki görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması ve kaymakamlık binası yapılması için de Erdoğan'ın desteklerini beklediklerini söylediğini kaydetti. 

"Ruhsat görüşmedik" 

Erdoğan'ın, kendisine talepleri konusunda gerekli talimatı vereceğini söylediğini iletti. Yaşar, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, görüşmede Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ruhsatsız olduğunu gündeme getirdiği yönündeki iddiaları da yalanladı. Yaşar, "Bu iddia asparagas. Siyaset değil hizmet konuştum, açıkladıklarımın dışında hiçbir konu gündeme gelmedi" diye konuştu. 


Cumhuriyet




Haber Posta  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan gecekonduların görüntü kirliliğine yol açtığını belirterek kentsel dönüşüm için destek istedi.


'SORUNLARI AKTARDIM' 


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Yaşar ziyaretin ardından basma açıklamalarda bulundu. Yenimahalle'nin sorunlarına ilişkin bir ziyaret gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Yaşar, "Bugün Yenimahalle Belediyesi ve iç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Yenimahalle'nin bazı sorunları vardı. Desteklerini istedim. Kendisine Tepekule ile ilgili düşüncelerimi aktardım" dedi. 


GÖRÜŞME OLUMLU 


Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Başkan Yaşar, konuşulan diğer bir sorunun ise Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan gecekondular olduğuna belirterek şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm için destek istedim. Ayrıca kaymakamlık binamız, hükümet konağımız, müdürlüklerimiz dağınık bir şekilde, vatandaşlarımız çok zorluk çekiyor. Bunların tamamen toplanacağı, belediye binam izm üst tarafında planı yapılan hükümet konağı için destek istedim. 'Gerekli talimatı vereceğim' dedi. Önemli olan Yenimahalle'nin sorunlarını çözmek. Siyaset bizim için ikinci perde." 




Posta Ankara


Geri Dön