10 / 05 / 2024

yenimahalle şentepe ankara teleferiği

yenimahalle şentepe ankara teleferiği

Ankara'da Yenimahalle-Şentepe arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen teleferik hattında bugünden itibaren yolcu taşınmaya başlandı. Melih Gökçek Ankara için de bunun bir ilk olduğunu ifade etti.

Yenimahalle Belediyesi Ankara'da konut imarlı 2 arsa satacak!

Ankara İli Yenimahalle Belediye Başkanlığı, Ankara Yenimahalle Yakacık'ta yer alan 2 adet arsayı satışa çıkardı.

Yenimahalle Belediyesi Ankara Yakacık'ta ticaret alanı imarlı gayrimenkul satıyor!

Ankara İli Yenimahalle Belediye Başkanlığı, Ankara Yenimahalle Yakacık'ta ticaret alanı imarlı gayrimenkul satıyor. İşte ihale detayları...

Ankara Büyükşehir'den 12.7 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Keçiören, Gölbaşı, Yenimahalle ve Çankara ilçesinde bulunan 6 gayrimenkülü satıyor. İhalenin satış bedeli 12 milyon 724 bin 300 TL olarak belirlendi. 

Ankara Şentepe 2017'de yatırımlarla şantiyeye dönüşecek!

Ankara Yenimahalle Belediyesi 2017’de başlatacağı yatırımlarla Şentepe’yi şantiyeye çevirecek.

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı bakıma giriyor!

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nda, 10 Aralık Cumartesi ve 11 Aralık Pazar günleri gerçekleştirilecek bakım çalışmaları nedeniyle, hizmet verilemeyecek.

Yenimahalle Şentepe Teleferiği yeniden açılıyor!

Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen Şentepe Teleferiği, çalışmaların tamamlanmasıyla, 31 Ağustos Çarşamba sabah 06.00'dan itibaren yeniden hizmete başlayacak.

Yenimahalle'ye sağlık ocağı ve kapalı pazar yeri!

Yaptığı modern çalışmalarla Yenimahalle’yi Ankara’da en çok tercih edilen ilçelerden biri haline getiren Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Pamuklar Mahallesi’ne yeni bir çehre kazandırıyor.

Yaşar Şentepe, Ankara Yenimahalle'deki yatırımlarını anlattı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde 2 bine yakın mahalle sakininin bir araya geldiği iftar programı düzenlendi. İlçe genelinde yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Yaşar Şentepe’de bu dönem yapılacak hizmet ve yatırımların da müjdesini verdi.

Ankara Yenimahalle'de 10.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Yenimahalle Belediyesi, Ankara Yenimahalle'deki arsayı satışa çıkardı. 4 bin 606 metrekare yüzölçümlü arsanın toplam satış bedeli 10 milyon 593 bin 800 TL olarak belirlendi.

Ankara Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı birçok şehire örnek oluyor!

Türkiye'de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma amaçlı kullanılan teleferik için birçok ilden teknik destek talebi geliyor

Ankara Batıkent Semt Sahası’nda sona gelindi!

Yenimahalle’yi Ankara’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri yapmak için bölgede yatırımlara devam eden Yenimahalle Belediyesi, eskiyerek kullanım ömrünü dolduran Batıkent Semt Sahası’nın yeniden inşa çalışmalarında sona geldi.

Fethi Yaşar, Yenimahalle'de inşaatı süren yatırımları denetledi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin inşaatı devam eden yatırımlarını denetledi. Yaşar, Biz Yenimahalle’yi Ankara’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri yapmaya kararlıyız," dedi.

Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı açılış töreni yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

yenimahalle şentepe ankara teleferiği Haberi

yenimahalle şentepe ankara teleferiği

Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ilk seferlerine başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, deneme sürüşleri başarıyla tamamlanan teleferiğin ilk yolcularını taşımaya başladığını, hayırlı uğurlu olmasını dilediğini belirtti.


Artık tüm dünyada teleferiğin ulaşım amaçlı kullanılmaya başlandığını ve Ankara için de bunun bir ilk olduğunu ifade eden Gökçek, "Kısmet olursa 5 sene içerisinde en az 4 yerde daha teleferiği aynı şekilde yapacağız. Ama bunların kapasiteleri daha da gelişmiş olabilecek" dedi.


Yenimahalle-Şentepe teleferiğinin kapasitesinin günlük 86 bin kişi olduğunu ve her iki istikamette saatte toplam 4 bin 800 kişi taşınabileceğini kaydeden Gökçek, "Şu andaki teleferik sistemimizde 1 ve 3. güzergahlar arasında 10 tane direk var. Teleferik tamamen bittiğinde,  direklerin sayısı 19 olacak. Böylece yerden muazzam bir tasarruf sağlarken, trafik sorunu olmadan...