21 / 05 / 2024

yenişehir su temini projeleri

yenişehir su temini projeleri

Bursa Yenişehir ilçesinde 20 yıldır su sıkıntısı yaşanan Karaköy, Kirazlıyayma, Yıldırım, Kavaklı, Reşadiye, Dereköy ve Süleymaniye mahallelerinde su problemi çözülecek.

Bursa Yenişehir'de su problemi çözülecek!

Bursa Yenişehir ilçesinde 20 yıldır su sıkıntısı yaşanan Karaköy, Kirazlıyayma, Yıldırım, Kavaklı, Reşadiye, Dereköy ve Süleymaniye mahallelerinde su problemi çözülecek.

Türkiye, KKTC'ye Su Temini Projesi'nin yeni anlaşma şartlarını onayladı!

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyun işletmesine yönelik metninde değişiklik taleplerinin Türkiye tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Kırşehir Su Temini Sistemi çalışmaları ne durumda!

Kırşehir su temini sistemi’nin rehabilitasyonu ve scada kurulumu projesi çalışmaları devam ediyor. Bahçeci, “Çalışmalar kapsamında su şebekesinde insan sağlığına zararlı olan asbest boruları, polietilen tipi borularla değiştirilmeye devam ediyor." dedi.

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli hizmet verebilecek.

Bursa Yenişehir'deki altyapı sorunu yılbaşında bitecek!

Bursa Yenişehir'de 1 yıl önce başlanan atık su hattı çalışmalarının geçen ay tamamlandığını bildiren Belediye Başkam Süleyman Çelik, sıra da yağmur suyu hatları olduğunu söyledi.

Yenişehir'de alt yapı inşaatı bir yıl sürecek!

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nün İzmit Yenişehir Mahallesi'nde başlattığı altyapı şebeke çalışması hızla devam ediyor. İzmit Yenişehir Mahallesi'nde 3 cadde ve 40 sokağın altyapı inşaatı, gelecek yıl haziran ayında bitecek.

İzmit Yenişehir'e 10 kilometrelik altyapı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit Yenişehir Mahallesi’nde 4 milyon TL maliyetle 10 km uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı inşaatına başladı...

Yenişehir Pazaryeri'nin kader değişecek!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri’ne inşa edilmesi planlanan yeni hizmet binasının bölgenin kalkınarak gelişmesine katkı koyacağını söyledi. Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili öneriler geldi.

Şanlıurfa Yenişehir'de 15 milyon TL'ye satılık arsa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçesi Yenişehir Mahallesi'ndeki 5 bin metrekare büyüklüğündeki boş arsayı 15 milyon TL + KDV muhammen bedel ile satışa çıkardı. İşte Şanlıurfa'daki o arsa satışı ihalesinin detayları...

KKTC Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı su tutmaya başlayacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine su temini projesinde Türkiye tarafından yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı pazartesi gününden itibaren su tutmaya başlayacak.20 Temmuz'da KKTCye su verilecek.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Dini Yüksek İhtisas Merkezi ihalesi bugün!

Toplu Konut idaresi Başkanlığınca Diyarbakır Yenişehir Dini Yüksek İhtisas Merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapım işi ihalesi bugün gerçekleşecek. ihale saat 14:30'da yapılacak.

Yenişehir'e test merkezi ve otomobil fabrikası inşa edilecek!

Yenişehir Gündem Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün ki köşe yazısında test merkezi ve otomobil fabrikası alanları hakkındaki konuları ele aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın köşe yazısı;

Yahşihan Yenişehir Mahallesi sakinleri tapularını istiyor!

Kırıkkale'de sosyal konut evlerinde oturan vatandaşlar yardım bekliyor. Yahşihan Yenişehir Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 450 konutta oturan vatandaşlar evlerin tapularını istiyor.

yenişehir su temini projeleri Haberi

yenişehir su temini projeleri

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde susuz köy kalmayacak. 20 yıldır su sıkıntısı yaşanan Karaköy, Kirazlıyayma, Yıldırım, Kavaklı, Reşadiye, Dereköy ve Süleymaniye mahallelerine içme suyu temin edecek olan projenin ihalesi yapıldı. BUSKİ tarafından açılan ihaleyi kazanan müteahhit firmanın bir hafta sonra çalışmalara başlayacağını belirten AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, bu çalışmaların 18 ay içinde tamamlanmasının beklendiğini söyleyerek, "Karaköy’de yeni su kaynakları bulmak için yapılan sondajlar sevindirdi. 3 derin kuyu sondajı yapıldı. Buralardan çıkarılacak sular yer altına döşenecek olan borularla 7 köyümüze ulaştırılacak" dedi.


Bu mahallelerde içme suyu kaynaklarının yetersiz kaldığına dikkat çeken Adnan Kamıl, "BUSKİ tarafından yoğun biçimde bu köylerde ve yakın bölgelerde yeni su kaynakları araştırıldı. Geçen yıl bu çalışmalardan sonuç alındı ve Karaköy’de içilebilir su kaynakları tespit edildi. 180 metre...