19 / 05 / 2024

yenişehirde eski binaların yıkımı

yenişehirde eski binaların yıkımı

Vali Karaloğlu, "İlçede bulunan İmam Hatip Lisesi'nin eski binasının depreme dayanıklı olmadığı uzmanların raporlarınca belgelenmiştir" diyerek, binanın biran önce yıkılması için çalışmalara başlanmasını istedi.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Ford’dan yılın kampanyası! Eski aracını getirenlere Ford Custom’da yüzde 4 indirim!

Ford, eski aracını değiştirip yeni araç almak isteyenler için kaçırılmayacak bir indirim kampanyası düzenledi. Hal böyle olunca, aracını yenilemek isteyenler Ford Custom’un teknik özelliklerini ve fiyatını araştırmaya başladı.

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Binaların deprem riski artık 1-2 saatte hesaplanabilecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ODTÜ'lü bilim insanları, binaların deprem riskini 1-2 saatte hesaplayarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlayan yeni yöntem geliştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılan konutların inşaatı hız kesmiyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde birçok bina hasar gördü. Hasar gören binaların yerindeki yeni konut inşaatları hız kesmiyor...

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

yenişehirde eski binaların yıkımı Haberi

yenişehirde eski binaların yıkımı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, geçtiğimiz gün Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'i makamında ziyaret etti. Belediyede gerçekleşen bir toplantıya da katılan Vali Karaloğlu, "İlçede bulunan İmam Hatip Lisesi'nin eski binasının depreme dayanıklı olmadığı uzmanların raporlarınca belgelenmiştir" diyerek, binanın biran önce yıkılması için çalışmalara başlanmasını istedi.


BAHÇE YE OYUN ALANI OLACAK 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, "Şu anda kullanılan İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı 1979 yılında yapılmış. Fakat yapılan analizlerde binanın depreme dayanıklı olmadığı görülmüştür. Bu bina belediyemiz tarafından en kısa zaman içerisinde yıkılacak" dedi. Başkan Çelik toplam 800 m2'lik bir alana sahip olan bina yıkıldıktan sonra söz konusu yere oyun alanları ve bahçe düzenlemeleri yapılacağını söyledi. 


Bursa...