21 / 05 / 2024

yenizam

yenizam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik dağıtımı yapan özel şirketleri denetleme işinin özel şirketlere verme kararı aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, özel şirketlerden bu konuya ilişkin hizmet satın alınacak. Bu hizmetin bedelinin ise faturalara yansıması kaçınılmaz.

yenizam Haberi

yenizam

Resmi Gazete’de 6 Mayıs tarihli yayımlanan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik dağıtımı yapan özel şirketlerin denetimini de özel şirketlere verme kararı aldı.

İlana göre, dağıtım şirketlerinin denetlenmesi için denetim şirketlerinden hizmet alımı gerçekleştirilecek.
Resmi Gazete’de yer alan kararda şu ifadeler kullanıldı: “Denetimi yetkisi Bakanlığa aittir. Bakanlık şirketlerin denetimini, bu konuda ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yapabilir veya bu kuruluşlara yetki devredebilir.”


 

Ayrıca söz konusu maddede “Bakanlık, denetim yükümlülüklerini, sonuçları itibarıyla Bakanlık açısından bağlayıcı olmayacak ve yaptırım içermeyecek şekilde inceleme, tespit ve raporlama yapmak üzere yetkilendireceği şirketlerden ilgili mevzuatına uygun şekilde hizmet satın almak suretiyle gerçekleştirebilir” denildi.

Kamu personeli tarafından gerçekleştirilmesi gereken denetimin özel şirketlere bırakılması ise kamuoyunda tartışmalara neden...