30 / 04 / 2024

Elektriğe yeni zam kaçınılmaz. Resmi Gazete’de yayımlandı, faturalara mı yansıyacak?

Elektriğe yeni zam kaçınılmaz. Resmi Gazete’de yayımlandı, faturalara mı yansıyacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik dağıtımı yapan özel şirketleri denetleme işinin özel şirketlere verme kararı aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, özel şirketlerden bu konuya ilişkin hizmet satın alınacak. Bu hizmetin bedelinin ise faturalara yansıması kaçınılmaz.



Resmi Gazete’de 6 Mayıs tarihli yayımlanan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik dağıtımı yapan özel şirketlerin denetimini de özel şirketlere verme kararı aldı.

İlana göre, dağıtım şirketlerinin denetlenmesi için denetim şirketlerinden hizmet alımı gerçekleştirilecek.
Resmi Gazete’de yer alan kararda şu ifadeler kullanıldı: “Denetimi yetkisi Bakanlığa aittir. Bakanlık şirketlerin denetimini, bu konuda ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yapabilir veya bu kuruluşlara yetki devredebilir.”


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön