16 / 05 / 2024

yeraltı çöp konteyneri

yeraltı çöp konteyneri

Türkiye’de ilk defa 2006 yılında uygulanmaya başlanan yeraltı çöp konteynırı sistemi Ataşehir’de hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Ataşehir’in çöpleri 250' yi aşan konteyner sayısı ile yeraltında toplanıyor...

Rota Yeraltı Ve Yer Üstü Düzenleme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rota Yeraltı Ve Yer Üstü Düzenleme İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüp’te 50 bin TL sermaye bedeli ile Mücahit Aktaş tarafından kuruldu.

Eyüp'e yeraltı katlı otopark müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Akşemsettin Mahallesi sakinlerine yeni projelerini anlattı. Başkan Aydın'ın mahalle sakinlerine bir de yeraltı katlı otopark sürprizi oldu.

Eyüp yeni yatırımlarla gelişiyor!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp'e yapılmakta olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın, "Yeni ve daha modern bir Eyüp için mahallelerimize toplamda 6 yeraltı otoparkı yapıyoruz. Kentsel dönüşüm için de çalışmalara başladık." dedi.

Eyüp'te kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Eyüp Belediye Başkanı Aydın, "Yeni ve daha modern bir Eyüp için mahallelerimize toplamda 6 yeraltı otoparkı yapıyoruz. Kentsel dönüşüm için de çalışmalara başladık." dedi.

Çukurova'da çöplerini yer altına almayana ruhsat yok!

Adana’da Çukurova İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çöpleri Yer Altına Alma” projesi tüm binalar için zorunlu hale getirildi. Müteahhitlere, projelerine ‘yer altı çöp konteyneri’ni eklemeleri şartıyla inşaat ruhsatı verilmeye başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Köşk'e 168 adet konteyner!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Aydın'ın Köşk ilçesinde belediyeye 168 adet çöp konteyneri hibe edildi. Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve AK Parti Aydın milletvekillerine desteklerinden dolayı teşekk

Dünyanın en büyük yeraltı şehri bulundu!

Kentsel Dönüşüm çalışmaları ardından yıkılan Nevşehir Kalesi ve etrafındaki evlerin altında bulunan yeraltı şehri yapılacak çalışmalarla tamamen ortaya çıkartılıp restorasyon projesinin tamamlanmasının ardından ziyarete açılacak.

Çöpler konteynerleri yeraltına iniyor!

Yol kenarlarına atılan çöp poşetleri veya konteynerlerden taşan çöp görüntüsü, yeraltı çöp konteyneri sistemiyle yavaş yavaş tarihe karışıyor. Çöp konteynerlerini yer altına alan bu sistemle kentler sağlıklı ve estetik görünüme kavuşuyor.

Büyükçekmece'de yeraltı çöp konteynerleri yaygınlaştırılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi'nin sokağa çöp bırakma devrini sona erdiren projesi, 5 kata yakın yakıt tasarruf sağlayarak hem çevre sağlığına olumlu etki yaptı, hem de Büyükçekmece caddelerinde trafik yoğunluğunu azalttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ilçe belediyelere 7 bin yeni konteyner daha!

Geçtiğimiz Nisan - Haziran döneminde 6 bin adet yeni çöp konteyneri dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar ilçe belediyelere 7 bin konteyner daha verecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 69 belediyeye 45 çöp aracı ve 1.800 konteyner dağıtacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarın düzenleyeceği törenle 69 belediyeye; 45 temizlik aracı, 5 arazöz ve 1800 çöp konteyneri dağıtacak. Programda ayrıca 146 milyona mal olan hizmet binalarının açılışı gerçekleşecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Kenya'ya çevre desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya'nın Garissa eyaletine 6 hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 çöp konteyneri desteğinde bulunan TİKA ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin "Katı Atıkla Mücadele Projesi" törenine katıldı.

Avşar Mahallesi TOKİ Konutları'nda yeraltı çöp konteyneri uygulaması başladı!

Temizlik hizmetlerinin daha modern bir şekilde yapılması için çaba sarf ettiklerini belirten Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçelerinde çevrenin korunmasını, cadde ve sokakların daha temiz olmasını hedeflediklerini söyledi.

yeraltı çöp konteyneri Haberi

yeraltı çöp konteyneri

Ataşehir’de yeraltı çöp konteynırı sayısı 250’yi aşarken, Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki 70 daire ile üstü apartman ve sitelere, yeraltı çöp konteynırı sistemi kullanma zorunluluğu getirildi.

Yerüstü çöp konteynırlarına göre 10 kata kadar daha fazla atık toplayabilen yeraltı çöp konteynırı sistemi aynı zamanda uzun ömürlü olması sebebiyle maliyet hesaplarını da amorti edebiliyor.

Ataşehir’de yeraltı çöp konteynırı sayısı 250’yi aşarken, İstanbul geneline bakıldığında; Beykoz’da 200, Pendik’te 70, Kadıköy ve Bakırköy’de 45, Tuzla’da 40, Üsküdar’da 30, Kartal’da 26, Ümraniye’de ise 15 adet yeraltı çöp konteynırı bulunuyor. 

Ayrıca ilçedeki yerüstü çöp konteynırı sayısı da Ataşehir Belediyesi’nin kurulduğu 2009 yılından bu yana 2.000’den, 3.000’e çıkartıldı.

Ataşehir’in mahallelerindeki yeraltı çöp konteynırı sayıları:

Barbaros Mahallesi’nde 80,

Atatürk Mahallesi’nde 20,

Mimar Sinan Mahallesi’nde 18,

Yenişehir  Mahallesi 16,

Yeni Çamlıca Mahallesi 16,

İçerenköy Mahallesi 15,

İnönü Mahallesi 12,

Esatpaşa Mahallesi...