03 / 05 / 2024

yeraltı haritası Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi

yeraltı haritası Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ile vatandaşın sahip olduğu ev, arsa ve binaların kayıtlarına girip yapı, zemin, yol, yakında yapılacak imar uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabileceğini bildirdi...

Mega projeler İstanbul'un turizm haritasını değiştirir mi?

Üçüncü havalimanı, Finans Merkezi, Avrasya Tüneli ve Sabiha Gökçene ikinci pist hayata geçtiğinde İstanbul'un turizm haritası da değişecek gibi görünüyor.

Türkiye'deki binalar 19 yıllık deprem haritasına göre yapılıyor!

‘Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’nın 19 yıldır revize edilmediğine dikkat çeken uzmanlar, yeni yapılan binaların da bu haritadaki veriler ışığında hazırlanan yönetmeliğe göre yapıldığını ve haritanın mutlaka ve acilen yenilenmesi gerektiğini vurguluyor.

Türkiye deprem haritası 2015!

Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita oluyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem haritası 2015...

Parion Antik Kenti'nin haritası çıkarılacak!

ÇANAKKALE’de 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip tarihi Parion Antik Kenti’nin 11’inci sezon kazı çalışmaları kapsamında antik kentin arkeojeofizik haritası çıkarılacak.

Dünyanın ilk yeraltı parkı New York'ta açılıyor!

ABD’nin New York eyaletinde dünyada ilk defa yeraltı parkı açılacak. Şehir planlamacıları, yüksek binalarda yaşayan insanların nefes almaları için geniş doğal parkları tasarlıyor.

Güneş enerjili yeraltı parkı!

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) eski mühendisi ve mimar James Ramsey ile Dan Barasch, New York’a dünyanın ilk yeraltı parkını yapmaya hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kütahya Zafer Meydanı'ndaki yeraltı otopark projesinin yapımı başladı!

Kütahya Zafer Meydanı’nda yapımına başlanan yeraltı otoparkı projesinin hızla devam ettiği bildirildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Saraçoğlu, projenin tamamlanmasıyla oto parkı sıkıntısında önemli mesafeler alınacağını kaydetti.

Maliye Bakanlığı'ndan "Milli talan haritası" haberine açıklama!

Maliye Bakanlığından, bir gazetede "Milli Talan Haritası" başlığıyla yayımlanan haberin tek taraflı, yanlı ve bir amaç çerçevesinde kamuoyuna sunulduğu, gazete hakkında gerekli tüm hukuki işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

1999 yılında Taksim Meydanı'nda trafik yeraltına inecekmiş!

1999 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye göre, Taksim'de yeraltına döner kavşak ile birlikte 3 katlı tünel yapılarak, yaya trafiği ile taşıt trafiği birbirinden ayrılacakmış.

Bakanlık ve TÜBİTAK 15 ilin gürültü haritasını çıkaracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TÜBİTAK ile başlattığı ve içerisinde Kahramanmaraş’ında yer aldığı Türkiye’nin 15 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında, kentlerin “Gürültü Haritası” belirlenecek.

Kahramanmaraş'ın gürültü haritası çıkarılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın TÜBİTAK ile başlattığı ve içerisinde Kahramanmaraş’ında yer aldığı Türkiye’nin 15 kentinin pilot şehir seçildiği proje kapsamında, kentlerin “Gürültü Haritası” belirlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 15 ilin gürültü haritasını çıkaracak!

Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi kapsamında, 15 ilin gürültü haritası hazırlanacak ve Türkiye'de ilk kez gürültü simülasyon modeli oluşturulacak. Projenin açılış toplantısı, Rixos Otel'de gerçekleştirildi.

15 şehrin gürültü haritası hazırlanıyor!

Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi kapsamında, 15 ilin gürültü haritası hazırlanacak . Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi açılış toplantısı, Rixos Otel'de gerçekleştirildi.

yeraltı haritası Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi Haberi

yeraltı haritası Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi'nin önümüzdeki yıl sonunda tamamlanıp uygulamaya konulacağını belirterek, şöyle dedi: "Oturduğunuz yerden sahip olduğunuz her türlü ev, arsa ve binanın kayıtlarına girip alt yapı, zemin, yol, yakında yapılacak imar uygulamaları konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Herkes kendisine ait mülkün yanı sıra kamuya açık alanlarla ilgili her türlü bilgiye ulaşacak. Türkiye'nin tomografisini çekiyoruz. Bu yolla elde edilecek bilgiler 10 civarında. Ancak Avrupa ülkelerinde 40 ayrı konuda sorgulama yapılabiliyor. Zamanla bizdeki bilgi erişimi de noktalara çıkacak." 


BAZI BİLGİLER GİZLİ 

Tüm kayıtların tutulduğu özel bir veri bankası bulunduğuna dikkat çeken Bayraktar, "Kırmızı odamız var yani. Bu bilgilerden bazıları gizli ve sakıncalı. Bunları doğrudan ilgisi olan kurumlara şifreyle ulaşma imkanı veriyoruz" dedi. 


Sabah...