05 / 05 / 2024

yeraltı suları koruma

yeraltı suları koruma

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.

21 maddede Kanal İstanbul projesi!

Kanal İstanbul projesinin amacı ne? Kanal İstanbul güzergahı kesinleşti mi? Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul'da kaza riski var mı? Kanal İstanbul yeraltı sularını ve balıkçığı nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylarıyla Kanal İstanbul projesi...

Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı koruma alanı ilan edildi!

DSİ Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı, koruma alanı olarak ilan edildi.

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi'nden çevre protokolü!

Çiğli Belediyesi, çevre ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda Ege Üniversitesi ile işbirliğine giderek başta atıklar, yeraltı sularındaki kirlenme, geri dönüşüm konuları olmak üzere birçok çevresel sorunun çözümüne ilişkin protokol geliştirilmesi kar

Türkiye'deki yeraltı sularının seviyeleri düştü!

Aşırı sulama, kuraklık, kar yağışlarının yetersiz oluşu ve de sıcak hava Türkiye'deki yer altı sularının seviyelerinin düşmesine de neden oldu. Yer altı suları alarm veriyor.

Sapanca Gölü'nden Kocaeli'ne çekilen su azaltıldı!

Yağışların yetersizliği nedeniyle su kaynaklarındaki azalma sonucu Sapanca Gölü nden takviye su alan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, kaynak ve yeraltı sularını devreye sokarak Sapanca Gölü'nden çektiği su miktarını azalttı.

Meke gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu.

Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Konya'nın Karapınar İlçesi sınırlarında bulunan ve 'dünyanın nazar boncuğu' olarak adlandırılan Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu. Yağışların az olması ve yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölde, tuz tabakaları oluştu

Su havzaları koruma kanunu!

Yüzeysel sular ve yeraltı sularının bütüncül bir yaklaşımla miktar, fiziksel, kimyasal ve ekolojik kalite açısından korunmasına ilişkin usul ve esaslar bulunuyor. İşte su havzaları koruma kanunu..

Ağırnas bölgesine sulama ve taşkın koruma kanalı yapılacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Ağırnas bölgesinde bağ ve bahçe suluma kanalları ile sel sularını kontrol altına almak üzere beton taşkın koruma kanalları inşa edileceğini söyledi...

Ali Yerlikaya: Tekirdağ OSB'lere Meriç nehrinden su getirilecek!

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "Meriç'ten su getirme projemiz fikren kabul edildi. Fizibilite raporlarını yaptırdım. Günlük saniyede 7.2 metreküp su gerekli. Bunu sağlarsak, tüm yeraltı sularımızın havzalarını kapatacağız" dedi.

Aşırı tuzlanma Tuz Gölü'nü tehdit ediyor!

Tuz Gölü’nün çevresindeki aşırı tuzlanmanın yüzde 32’ye ulaştığı, havzada bulunan 28 bin su kuyusundan 16 bininin kaçak olduğu, yeraltı sularında ise son 33 yılda 14 metre azalma meydana geldiği ortaya çıktı...

yeraltı suları koruma Haberi

yeraltı suları koruma

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.


Habere göre, Çinli yetkililer, mevcut su kuyularının yıllık 240 milyon metreküp su sağladığını ve Pekin'in su ihtiyacının dörtte birini karşıladığını söyledi. Ancak su kuyularının eskimesi ve halktan şebeke suyu ilgili şikayetlerin gelmesinin yanı sıra bazı bölgelerdeki su kalitesinin sağlık açısından zararlı seviyelere ulaşması üzerine böyle bir önlem alındığı kaydedildi.


Çinli yetkililer, ülkenin güneyindeki Hanciang nehri üzerinden kuzeye su taşınması projesinin yakın bir zamanda hayata geçeceğini ifade ederken, projeyle Pekin'e yılda 1 milyar metreküp su akışının mümkün olacağını bildirdi.


Çin hükümeti, özellikle bu yılın başından beri çevre, hava ve su kirliliğiyle...