03 / 05 / 2024

Ağırnas bölgesine sulama ve taşkın koruma kanalı yapılacak!

Ağırnas bölgesine sulama ve taşkın koruma kanalı yapılacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Ağırnas bölgesinde bağ ve bahçe suluma kanalları ile sel sularını kontrol altına almak üzere beton taşkın koruma kanalları inşa edileceğini söyledi...




Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Ağırnas bölgesinde bağ ve bahçe suluma kanalları ile sel sularını kontrol altına almak üzere beton taşkın koruma kanalları inşa edileceğini söyledi.


Bu hafta içerisinde Ağırnas Bölgesinde Halk Meclisi Toplantısı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantı da en büyük talebin sulama kanalların yenilenmesi olduğunu hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, ''Ağırnas Bölge halkı ile bir toplantı düzenlemiştik. Bu toplantı da halkın en büyük talebi sulama kanallarının bakım ve onarımı oldu. Çünkü mevsim gereği sulama, bundan sonra çok önemli olacaktır. Çünkü Ağırnas Bölgesi bağ ve sayfiye alanların bulunduğu, bahçelere sebze ve meyve fidanların dikildiği bir bölgedir. Yani yaz aylarında hem nüfus artmakta,hemde buna paralel sulama suyu ihtiyacı da artmaktadır.. Ancak sulama kanalları bozuk, yıkılmış ve tamir istemektedir. Fen İşlerine bağlı elemanlarımız bu talepleri değerlendirmiş olup öncelikle ilk etapta 3 km sulama kanalı inşa edilecektir. Ayrıca doğal sel taşkınları için oluşan kanallarda genel temizlik yapılacak ve beton duvar ile örülecektir. Bu çalışmalar esnasında çevrenin doğal bitki örtüsüne zarar verilmeyecektir” dedi.


Eriyen kar sularının oluşturabileceği sel taşkınlarına karşın koruma altına alınan kanal ile mahalle halkının güvenliğinin de sağlanmış olacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Taşkın su kanallarında onarım ve temizlik gibi çalışmaların bu hafta sonu başlanacağını sözlerine ekledi.



Milliyet



Geri Dön