07 / 07 / 2024

yerelde modernler sovyet mimarisi

yerelde modernler sovyet mimarisi

8 Mayıs-11 Ağustos tarihlerinde SALT Galata’da gerçekleşecek Yerelde Modernler sergisi, savaş sonrası Sovyet mimarisinde neler olduğuna daire tüm bilgileri verecek...

Yaşar Gayrimenkul şube sayısını artırmayı hedefliyor

Kayseri’nin gayrimenkul işletmecileri arasında bulunan Yaşar Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı, yerelde başladığı şubeleşme çalışmasını ulusala taşıdığını açıkladı. Şu anda 4 kentte, 10 şubesi ve 107 çalışanı olan Yaşar Gayrimenkul, 2024 senesinde İzmir, Antalya ve Bursa’da da şube açacak.

Moskova'daki tarihi Pekin Oteli satıldı!

Moskova’nın merkezinde bulunan, 1958 yılında Sovyet-Çin dostluğunun simgesi olarak yapılan tarihi Pekin Oteli, 4,8 milyar ruble bedelle, yani yaklaşık 65,5 milyon dolara satıldı.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Moskova’daki enfeksiyon hastanesinin inşaatında çalışanlara Sovyet tipi afişlerle motivasyon!

Koronavirüs nedeniyle Rusya’nın başkenti Moskova’da inşa edilen enfeksiyon hastalıkları hastanesinin inşaatında çalışan işçileri motive etmek amacıyla, alana Sovyet tipi afişler asıldı. Afişlerde “Bu merkeze ihtiyacımız var!” ifadeleri yer aldı…

Kruşçevka apartmanları yıkılıyor!

Sovyet lider Nikita Kruşçev zamanında inşa edilen ve o dönem milyonlarca aile için umut olan Kruşçevka apartmanları yıkılıyor.

Belarus Minsk Camisi yeniden inşa edildi!

Belarus'un başkenti Minsk'te 54 yıl önce Sovyet rejimi tarafından yıkılan Minsk Camisi, Türkiye'nin katkılarıyla yeniden inşa edildi.

Uşak'ın mega projelerinde son durum!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan;" Biz ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlara inat hükümetimizin yakaladığı istikrarı yerelde sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisiyle yapılacak!

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak illerden biri.

Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu İzmir’de gerçekleştirildi!

Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı Sempozyumu İzmir’de gerçekleştirildi. Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yönettiği Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “yerelde kalkınma” modeli öne çıktı.

İzmir Büyükşehir'den 7 ilçeye nokta atışı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa, Dikili, Kınık, Bergama, Foça, Menemen ve Kemalpaşa ilçelerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışma başlattı. İşte "Yerelde kalkınma" hedefli projenin ayrıntıları...

İşte İzmir projeleri!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Çizdiğimiz yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat eden İzmir, artık şaha kalktı " dedi.

Mehmet Şimşek: Yeni vergi çalışması yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.

yerelde modernler sovyet mimarisi Haberi

yerelde modernler sovyet mimarisi
SALT Galata'da 8 Mayıs-11 Ağustos tarihleri arasında, Kalebodur desteğiyle gerçekleşecek Yerelder Modernler sergisinde, Sovyet Sosyalist Milletler Birliği'nde özellikle savaş sonrasında mimarlık alanında neler olup bittiğine daire tüm bilgiler sanatseverlerle...