02 / 07 / 2024

yerli vagon nerelerde kullanıyor

yerli vagon nerelerde kullanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş, 1995 yılında bir tramvay el tutacağının 250 dolara getirildiğini ancak şuan 1 dolara imal edildiğini söyledi. Topbaş, vagonları "Yüzde 50 az maliyetle üretiyoruz.” dedi...

Emine Günay: Yerli ve yabancı yatırımcı hükümeti bekliyor!

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, ekonominin siyasi anlamda belirsizlik dönemlerini sevmediğini, yerli ve yabancı yatırımcının yeni hükümeti beklediğini söyledi.

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 15 Haziran'da Başakşehir'de kuruldu.

Otellerde düşük fiyatlar yerli turistlere yarayacak!

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Vergiler, mobilyada yerli tasarımların önünü açacak!

Düşük kar oranları ile var olma mücadelesi veren yerli mobilya üreticileri, ithal ürünlere getirilen vergilerle firmaların nefes alacağını, orta ve uzun vadede ise yeni tasarımcıların ortaya çıkacağını vurguluyor

Elektrik faturası nerelerde ödenir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların elektrik faturaları fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde ödeniyor. Peki, elektrik faturası nerelerde ödenir? İşte fatura ödeme yerleri..

Isı pay ölçer nerelerde kullanılır?

Türkiye’de 2007 yılında yürürlüğe giren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile ısı pay ölçer sistemi zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer nerelerde kullanılır?

Mim Mühendislik yerli izolatör sistemi üretiyor!

Depremde binaların yıkılmasını önleyen izolatör sistemini üreten Mim Mühendislik, Avrupa ’ya ihracat hedefliyor. Türkiye’de yüzde yüz yerli olarak üretimine başladı.

Türkiye'de yerli vatandaştan çok yabancılar ev aldı!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği (GYODER) tarafından yapılan araştırmaya göre nisan ayında Türkiye'deki yerli vatandaştan çok yabancılar ev satın aldı.

Mobiliyum 200 yerli mobilya üreticisiyle ihracata katkı sağlayacak!

İnegöl'de, Türkiye'nin en büyük kapalı alana sahip mobilya AVM'si Mobiliyum'un açılışı anneler tarafından yapıldı. 200 yerli mobilya üreticisinin yer aldığı AVM ihracata önemli katkı yapmayı hedefliyor.

Muğla yerli ve yabancı 100 bin turiste ev sahipliği yapıyor!

Bin 484 kilometre ile Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip şehri olan Muğla, yerli ve yabancı 100 bin civarındaki turistin tatil hayallerine ev sahipliği yapıyor.

Kaunos Antik Kenti yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı!

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı olan Kaunos Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.Muğla Valisi Amir Çiçek, antik kenti gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vadistanbul yerli ve yabancı talebi topluyor!

Artaş, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesi yerli ve yabancıların yoğun taleple karşılaşırken inşa edildiği bölgenin gelişimine de ofis, AVM, otel gibi ünitelerle katkı sağlamayı hedefliyor.

yerli vagon nerelerde kullanıyor Haberi

yerli vagon nerelerde kullanıyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş, 1995 yılında bir tramvay el tutacağını 250 dolara getirildiğini ancak şuan 1 dolara imal edildiğini söyledi. Topbaş, “Şimdi bir vagon 3.5 milyon Euro'nun altında alınamıyor. Biz 1.57 milyon Euro'ya mal ediyoruz. Yüzde 50 az maliyetle üretiyoruz.” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un ilk yerli üretim tramvayını Topkapı Tramvay İstasyonu’nda tanıtarak deneme sürüşü gerçekleştirdi. Topbaş, İstanbul’da ulaşımla ilgili çeşitlendirme çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini söyledi. Topbaş, “Deniz ulaşımındaki kaliteli gemilerimiz ve yeni ihalesini yaptığımız teknelerimizle İstanbul’da deniz seferlerini artıracak. Diğer taraftan otobüslerimizi yeniledik, kaliteli hale getirdik. Daha da sayılarını artırmak üzereyiz. Metrobüs bizim düşüncemizin çok ötesinde ilgi gördü. Bununla ilgili yine çalışmalar var. Tramvaylar ve hafif metrolarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Esas olan metrolar dedik ve metrolarla...