18 / 05 / 2024

Yeşil Anahtar Programı otel

Yeşil Anahtar Programı otel

Yeşil Anahtar Programı sayesinde ülkelerin turizmdeki markaları yükselirken, Türkiye'de de çevreye verdiği zararı en aza indiren, su ve enerji tasarrufuna dikkat ederek "Yeşil Anahtar"la ödüllendirilen turistik konaklama tesisi sayısı 21'e yükseldi

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Gittigidiyor'a Yeşil Ofis Sertifikası verildi!

GittiGidiyor, WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı'nı başarıyla tamamladı ve "Yeşil Ofis Sertifikası" almaya hak kazandı.

ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta!

Türkiye'nin ilk ve tek Yeşil Bina Sertifika Sistemi olan ÇEDBİK-Konut Sertifika tanıtım toplantıları devam ediyor. ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta yapılacak. 

EDGE Yeşil Bina Programı Teknik Eğitimleri Türkiye'de!

EDGE Yeşil Bina Programı Uzmanlık Teknik Eğitimi 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

IFC’den Greenox’a “EDGE” Yeşil Bina Sertifikası!

Aycan & Feres İş Ortaklığı tarafından Çeliktepe’de inşa edilen Greenox projesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından başlatılan EDGE Yeşil Bina Sektörel Gelişim Programı kapsamında Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifika almaya hak kazanan binası seçildi. 

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Yeşil Mavi Sur Yapı projesi fiyat!

Toplam 268 daire ve ticari birimlerden oluşan Yeşil Mavi Sur Yapı projesi fiyat listesi 432 bin TL’den başlıyor. Projede anahtar teslimlerin 2019 yılının sonunda gerçekleşmesi planlanıyor.

Alanya Belediyesi'nden Yeşilöz'e asfalt!

Alanya Belediyesi, planlanan asfalt programı kapsamında asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yeşilöz Mahallesi Özvadi ve Alakese’de toplam 4 kilometre asfalt çalışması yapılarak hizmete sunuldu.

sahibinden.com Yeşil Ofis Sertifikası aldı!

sahibinden.com, WWF Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı’nı başarıyla tamamlayarak, WWF Türkiye'den “Yeşil Ofis Sertifikası” almaya hak kazanan ilk e-ticaret şirketi oldu.

Yeşil Yol projesi doğa alanlarını ranta açacak anahtar!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesine karşı Rize'nin Çamlıhemşin Ilçesi'nde mücadele yürüten Fırtına inisiyatifi, projenin doğa alanlarını ranta açacak anahtar olduğunu belirtti.

Kişi başına en fazla yeşil alan düşen proje: Aydos Country!

İstanbul'un en yüksek noktası Aydos Tepesi'ne komşu olan Aydos Country, Sancaktepe'yi İstanbul'un kişi başına en fazla yeşil alan düşen bölgesi haline getiriyor. Anadolu Yakası'nda yükselen Aydos Country'nin tanıtım programı gerçekleşti.

Yeşil Anahtar Programı otel Haberi

Yeşil Anahtar Programı otel

Çevreye verdiği zararı en aza indiren, su ve enerji tasarrufuna dikkat ederek çevre dostu ünvanını alan ve "Yeşil Anahtar"la ödüllendirilen turistik konaklama tesisi sayısı 21'e yükseldi. 


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşil Anahtar Programıyla çevrenin korunması yönündeki girişimlerin ödüllendirilerek desteklendiğini, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunulmasının amaçlandığını belirtti. 


Güngör, uluslararası bir eko-etiket olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından hayata geçirilen programın, ilk kez 1994'te Danimarka'da uygulanmaya başlandığını söyledi.


1998'de Fransa'nın, Yeşil Anahtar Programı'na katıldığını ve kamp alanlarını belgelediğini anlatan Güngör, 2002 yılında da Avrupa'da yaygınlaştığını bildirdi. 


Programın temelde 5 hedefi olduğunu belirten Güngör, "Çevrenin korunması, tüketimin azaltılması sonunda maliyetin düşürülmesiyle ekonomik yönetim, işletmenin daha geniş sorumluluklar alarak turizmin güçlendirilmesine katkısı, ödüllü işletmelerin...