05 / 05 / 2024

Yeşil çatılar

Yeşil çatılar

Yeşil çatılar yalnız muhteşem görünmekle kalmıyor, aynı zamanda ısı yalıtımı yapıyor, yağmur suyunu emiyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. İşte masal diyarı gibi gözüken 'yaşayan çatılar'ın en güzel örnekleri...

İstanbul'da 4. Uluslararası Yeşil Çatı kongresi yapıldı!

4. Uluslararası Yeşil Çatı kongresi İstanbul'da kapılarını açtı. Türkiye'de yeşil çatı pazarının bu yıl 8 milyon eurodan yüzde 25 artışla 10 milyon euroya çıkması bekleniyor.

Yeşil çatılar binaların değerini artırıyor!

Yeşil çatılar, grileşen kent hayatında daha fazla oksijen sunarken, yalıtım gibi birçok avantajıyla binaların değerini de artırıyor. Son yıllara damgasını vuran ekolojik arayışlarla daha fazla gündeme gelen yeşil çatıların geçmişi antik çağlara kadar uzan

Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2020 yılı Olağan Genel Kurulu'nun 2. Toplantısı 2 Eylül'de yapıldı. Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı.

Yeşil GYO'nun 2019 yılı genel kurul sonuçları tescillendi!

Yeşil GYO'nun 20 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşen 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi.

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Lefkoşa'da yeşil alanı ihlal eden yapılar yıkılıyor!

Kıbrıs'ın başkenti Mustafa Zeki Milali Sokak’ta bulunan yeşil alanın, birkaç hane tarafından işgal edilen yapılar Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından yıkılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil bir dünya için tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Çevre Günü mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum, ifadelerine yer verdi. 

Yeşil GYO borçlarını yapılandırıyor!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Innovia 4 projesinin inşaatının durduğunu ancak borçlarını yeniden yapılandıracaklarını ve projeye devam edeceklerini açıkladı...

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Knauf Insulation ile yeşil çatı dönemi!

Knauf Insulation Genel Müdürü Gürcan, "Bu kapsamda ‘yeşil çatı sistemleri’ günümüzde beton yapıların ortaya çıkardığı sorunları büyük oranda ortadan kaldırabilecek çözümlerden biridir" şeklinde konuştu...

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Şehircilik Günü olarak kutlanacak olan 8 Kasım 2017 tarihinde 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor.

Yeşil çatılar şehirlerde sel riskini azaltıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, dünyada hızla yayılan yeşil çatı uygulamalarının, şehirlerde sel oluşumunu azalttığını belirtti.

Gayrimenkul yatırımcıları yeşil pasaport istiyor!

Türkiye’ye yabancı yatırımcı çeken en önemli meslek gruplarından gayrimenkul yatırımcıları, ihracatçıya verilmesi planlanan yeşil pasaporta kendilerinin de dahil edilmesini istiyor.

Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz!

Bitkilendirilmiş çatıların çevre duyarlılığı konusunda iyi bir örnek oluşturduğunu söyleyen ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz” dedi.

Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu hazırlandı!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi ile ilgili 2016 yılı "Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu" hazırlandı.

Yeşil çatılar Haberi

Yeşil çatılar

İskandinav ülkelerinde geleneksel mimarinin önemli bir parçası olan, 'yaşayan çatılar' olarak da bilinen 'yeşil çatılar' muhteşem manzaralar oluşturuyor. Bu ülkeler, çimen kaplı çatılara o kadar önem veriyor ki, İskandinav Yeşil Çatı Enstitüsü her yıl en iyi yeşil çatıyı da seçerek ödüllendiriyor. Yeşil çatılar yalnız muhteşem görünmekle kalmıyor, aynı zamanda ısı yalıtımı yapıyor, yağmur suyunu emiyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. İşte masal diyarı gibi gözüken 'yaşayan çatılar'ın en güzel örnekleri...


1-)Glaumbaer, İzlanda



2-) Hofskirkja, İzlanda




3-) Norveç




4-) Saksun Village, Streymoy, Faroe Adaları




5-)Torshavn, Faroe Adaları




6-)Skjolden, Norveç




7-) Funningur Kilisesi, Faroe Adaları




8-) Olden, Norveç




9-) Skalholt, İzlanda




10-)Thjorsardalur, İzlanda




11-) Vatnajökull Ulusal Parkı, İzlanda



12-) Mikladalur, Faroe Adaları



13-) Renndølsetra, Norveç



14-) Kvednafossen Şelalesi, Norveç



15-)Geiranger, Norveç