08 / 05 / 2024

yeşil fatura nedir

yeşil fatura nedir

Enerjide yeni süreç 1 Haziran tarihinden itibaren başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran'dan sonra yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmayı seçebilecek ve yeşil tarifeye geçebilecek.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Yeşil sertifika nedir?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre yeşil sertifika isteğe bağlı olarak alıyor. Peki, yeşil sertifika nedir?

Yeşil bina nedir?

Yeşil bina ve yeşil bina sertifikasına ilişkin esaslar geçtiğimiz günlerde Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği kapsamında yayınlandı..

Yeşil binalar için düğmeye basıldı!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Peki nedir bu Yeşil Sertifika Yönetmeliği ve nasıl alınır?

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Sürdürülebilir yeşil bina nedir?

Sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin belgelendirilmesine dair yönetmelik, 8 Aralık 2014 tarihinde 29199 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, sürdürülebilir yeşil bina nedir? İşte sürdürülebilir yeşil binalar...

'Yeşil bina'yı öğrenen çocuk TV'yi kapatıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak.

Soyak, Akıllı Yıldızlar projesiyle yeşil binaları çocuklara tanıtıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak...

Aktif yeşil alan nedir?

İnsanların ortak kullanım alanları kapsamında yer alan ve içerisinde parklar, bahçeler, dinlenme tesisi barındırabilen yeşil alan nedir? Aktif yeşil alan nedir? İşte yanıtı bu haberde...

Yeşil ve sürveyan defterleri nedir?

Şükrü Kızılot anlattı: 'Yeşil ve sürveyan defterleri ne demek?' 4 - Yeşil Defter Müteahhitlerin yaptığı işlerin değerini hesaplamak için yapılan işlerin ölçülme ve hesaplarının yazılması amacıyla kullanılır.

yeşil fatura nedir Haberi

yeşil fatura nedir

1 Haziran'dan itibaren enerjide yeni dönem başlıyor. Buna göre Tüketiciler 1 Haziran'dan sonra yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmayı seçebilecek. Elektrik üreticilerinin de enerji kaynağını belgelemeleri gerekecek.

Yeşil enerji kullanımının belgelendirilmesi, şirketlere özellikle Avrupa'ya ihracatta rekabet avantajı sağlayacaktır. Yeni dönemle birlikte, enerji üretiminde kullanılan kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtlar, yerlerini yenilenebilir enerji kaynaklarına bırakıyor.

Türkiye'nin yenilenebilir enerjide toplam kurulu gücü 97 bin megavatı aşarken, elektrik üretiminde doğalgazın payı yüzde 25'e geriledi. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ebru Arıcı, "Türkiye'de sağlıklı bir arz-talep dengesi oluşmadığından küçük ölçekte rüzgar türbinlerini çok görmüyoruz. Ancak her ölçekte yatırım için maliyetler düşmüş durumda. Rüzgarda off grid (akülü) sistemlerin depolama maliyetlerinin düşmesi ile artacağını öngörebiliriz" dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Yeşil Fatura sistemine tam...