07 / 05 / 2024

Yeşil Havalimanı mühendis

Yeşil Havalimanı mühendis

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 çevre mühendisi, havalimanlarında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesi'nin takibini yapacak.

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Energyfi kripto para borsasında yeşil dönüşümü başlattı!

Kripto paraların çevreye verdiği zararlara yönelik tartışmalar gittikçe büyüyor. Energyfi platformu İletişim Direktörü Tim Jenkins, kripto paralara ilişkin yeşil dönüşümü başlattıklarını dile getirdi. 

Kurtuluş Akyüz, Yeşil GYO Genel Müdürü oldu!

Yeşil GYO Şirket Genel Müdürü Yaşar Altıparmak'ın vefatı nedeniyle yerine Genel Müdür olarak Kurtuluş Akyüz'ün atanmasına karar verildi.

Yeşil GYO'nun iflas davaları Kasım'da başlayacak!

Yeşil GYO'ya ilişkin son dönemlerde doğrudan alacaklıları tarafından peş peşe iflas davaları açılıyor. Bakırköy 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi ve Bakırköy 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davalar, Kasım'da görülecek.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Daha yeşil binaya ihtiyacımız var!

Dünya Habitat günü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak "Daha çok yeşil binaya ihtiyacımız var" dedi.

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Yeşil GYO kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO tarafından 2020 yılı faaliyetleri sonucunda SPK mevzuatına göre (241.362.069) TL Zarar, Yasal kayıtlara göre de (120.982.097) TL Zarar oluştuğu için kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.

Yeşil Havalimanı mühendis Haberi

Yeşil Havalimanı mühendis

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 çevre mühendisi, havalimanlarında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesi'nin takibini yapacak.


AA muhabirinin, DHMİ Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Genel Müdürlük "TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi"ni uygulayarak, tüm alanlarda olduğu gibi çevresel faaliyetlerde de kaliteyi ön planda tutuyor. 


Havalimanlarında çevre konusunda eğitimli, deneyimli personel tarafından her yıl iç incelemeler yapılırken, TSE tarafından çevre konusunda kalite standartları her sene kontrol edilip, belirlenen eksiklikler süratle gideriliyor.


Uluslararası arenada örnek bir çalışma olarak kabul gören "Yeşil Havaalanı Projesi" DHMİ ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) başarılı bir şekilde yürütüyor. Söz konusu proje kapsamında 42 havalimanı gerekli koşulları yerine getirerek "Yeşil Kuruluş Sertifikası" aldı. 


Yeşil kuruluş sertifikalı havalimalarının yanı sıra...