28 / 04 / 2024

yeşil kampüs özellikleri

yeşil kampüs özellikleri

İTÜ Maçka Kampüsü'nün karşısındaki park, ağaç köklerine baskı yapan ve ekolojik sürdürülebilirliğe darbe vuran geçirimsiz beton yüzeylerden kurtarılarak daha yeşil bir alan olarak üniversiteye ve çevreye kazandırılmak amacıyla projelendirildi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için başlatılan açıklamaları açıkladı. Bu kapsamda deprem bölgesi için 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek. İşte detaylar.

ŞOK’ta indirimler üst üste geldi! pilavlık pirinç 17 TL’ye, yeşil zeytin 39 TL’ye, süt 14,50 TL’ye düştü!

ŞOK, yeni yayımladığı aktüel ürünler kataloğunda 14 Haziran’dan itibaren indirime girecek ürünlerini tanıttı. Bu doğrultuda, 14 Haziran Çarşamba gününe özel, pilavlık pirinç 17 TL’ye, yeşil zeytin 39 TL’ye, süt 14,50 TL’ye düşecek. İşte 14 Haziran Çarşamba ŞOK fiyat listesi...

ŞOK’ta yüzlerce indirim bir güne sığdı! Yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü!

ŞOK’un 4 Mayıs tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi resmi internet sitesinden paylaşılırken yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü. İşte ŞOK 4 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2020 yılı Olağan Genel Kurulu'nun 2. Toplantısı 2 Eylül'de yapıldı. Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı.

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 51 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında gayrimenkul satışlarından 51 milyon 8 bin 469 TL gelir elde etti.

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 243.5 milyon TL'lik satış!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında 243 milyon 531 bin 956,15 TL'lik satış gerçekleştirdi.

Yeşil GYO 2. olağan genel kurul toplantısı 2 Eylül'de!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılına ait 2. olağan genel kurul toplantısını 2 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı Paneli 21 Mayıs'ta!

Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı Paneli 21 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

ÇEDBİK Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

yeşil kampüs özellikleri Haberi

yeşil kampüs özellikleri

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Maçka Yabancı Diller Yüksekokulu Kampüsü'nün karşısındaki parkı yeşil kampüs projesine dahil etti. 


İTÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ayazağa Kampüsü'nde başlatılan İTÜ Yeşil Kampüs çalışmaları kapsamında Maçka Kampüsü, ağaç köklerine baskı yapan ve ekolojik sürdürülebilirliğe darbe vuran geçirimsiz beton yüzeylerden kurtarılarak daha yeşil bir alan olarak üniversiteye ve çevreye kazandırılmak amacıyla projelendirildi. 


İTÜ Maçka Yabancı Diller Yüksekokulu karşısında yer alan yeşil alanla ilgili hazırlanan proje, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ilgili izin süreci tamamlandıktan sonra devam edecek. 


Projeyle, kampüs içinde üniversite çalışanları, personel ve öğrencilerin yararlanacağı yeşil alan yeniden yapılandırılacak, kafeterya olarak öngörülen bölüm de yeşil alan şeklinde yeniden düzenlenecek. 


- Proje hakkında

Projeye göre, bin 415 metrekare olan yeşil alanda gerçekleştirilecek yürüyüş yolları, geçmişteki 630 metrekare büyüklüğündeki geçirimsiz beton...