03 / 05 / 2024

Yeşil Urfa İlköğretim Okulu

Yeşil Urfa İlköğretim Okulu

Çocukların okula çamursuz gitmelerini sağlamak için yoğun çaba harcayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önceden tespit ettiği 45 okulun 37’sinde çalışmalarını tamamlarken, kalan 8 okulun yolunu da bitirmek üzere.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Şanlıurfa’daki harabeler yıkılarak yeşil alana dönüştü!

Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi Atatürk Mahallesinde bulunan 2 yapıyı yeşil alana dönüştürmek için yıkımını gerçekleştirdi.

İzmir'de yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirildi!

Ege Üniversitesinin (EÜ) de aralarında bulunduğu üç üniversitede görevli öğretim üyesi sekiz bilim kadının kurduğu Türkiye Biyotasarım Takımı (TBT), yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirdi..

Greenox ev sahipleri EDGE Yeşil Bina Sertifikalarını aldı!

Türkiye’nin İlk Dikey Ormanı Greenox'un ev sahipleri EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) yeşil bina sertifikalarını aldı.

Şanlıurfa Karaköprü'deki yeşil alanlara dökülen hafriyat TBMM'de!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yeşil alanlara hafriyat döküldüğü iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

İnşaat sektörü yeşil binalara sertifika yatırımı yapıyor!

Türk inşaat sektörü temsilcileri, çevreye duyarlı üretim için çalışmalar yürütürken yeşil binalara prestij getiren “LEED” ve “BREEAM” gibi uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yapılıyor.

Beykoz Yeşil Okul Projesi'nde ödüller verildi!

Beykoz’daki 33 ilköğretim okulunun katılımıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Yeşil Okul Projesi’nde dereceye giren okul ve öğrenciler 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ödüllendirildi.

Hilton, Bursa'nın ilk Yeşil Yıldız Belgeli oteli olarak tescillendi!

Hilton Bursa, gerçekleştirdiği projeleriyle, "Bursa'nın İlk Yeşil Yıldız Belgeli Oteli" unvanını kazandı. Hilton Bursa bu belge karşılığında açıklama yaptı.

Hilton Bursa, Bursa'nın ilk Yeşil Yıldız belgeli oteli oldu!

Kusursuz Uludağ manzarasına sahip Hilton Bursa, "Bursa'nın İlk Yeşil Yıldız Belgeli Oteli" unvanını mutlulukla taşıyor.

Minik öğrenciler Yeşil Sertifikalı Kamu Binası'nı ziyaret etti!

Küçükçekmece TOKİ İlköğretim okulu öğrencileri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i makamında ziyaret ederek, Türkiye'nin ilk 'Yeşil Sertifikalı Kamu Binası" olan Küçükçekmece Belediye binası hakkında bilgi aldılar.

Yeşil Urfa İlköğretim Okulu Haberi

Yeşil Urfa İlköğretim Okulu

Yıllardır çözülemeyen, vatandaşların karşısına büyük bir sorun olarak çıkan bozuk ve yolu olmayan okullar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir bir çözülüyor. 


Öğrencilerin çamurlu ve bozuk yollarda okula gitmelerinin önüne geçmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, hassasiyetini “Çocuklarımızın çamur içerisinde okula gitmesini kabul etmiyoruz” şeklinde dile getirmiş ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’na talimat vererek okul yollarını asfalta kavuşturması için gerekli talimatları vermişti. 


Bu kapsamda Fen işleri Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda merkezde 29, köylerde de 8 okulun yollarının yapımı tamamlandı. 


Haliliye İlçesinde; Görme Engelliler Okulu, Yeşil Urfa İlköğretim Okulu, ŞUTİM Orta Okulu, Tenekeci Mahmut Güzelgöz Okulu, Rabia Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Süleymaniye Kız Meslek Lisesi, Süleymaniye Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, İbn-i Sina İlkokulu, Ticaret Lisesi, Konuklu İlköğretim Okul'larının yol çalışmaları...