03 / 05 / 2024

yeşillenen otel sertifikası

yeşillenen otel sertifikası

Port Nature Luxury Resort Hotel & Spa, TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle verilen ‘Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Sertifikası’nı almaya hak kazanarak, çevreye duyarlılığını belgelendirdi.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

ECE Türkiye AVM’lerinin yeşil bina sertifikası mükemmel derece ile uzatıldı!

ECE Türkiye yönetiminde yer alan İstanbul’daki Marmara Park ve Eskişehir’deki Espark alışveriş merkezlerinin geçtiğimiz sene almış oldukları BREEAM In-Use sertifikaları “mükemmel” derece ile uzatıldı

Gittigidiyor'a Yeşil Ofis Sertifikası verildi!

GittiGidiyor, WWF Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı'nı başarıyla tamamladı ve "Yeşil Ofis Sertifikası" almaya hak kazandı.

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliğine sahip ve sismik izolatör teknolojisiyle tasarlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün hizmete açılıyor...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 Kasım'da kira sertifikası satacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, gelecek hafta 2 tahvil ihalesi gerçekleştirilecek. Hazine, 5 Kasım Salı günü 5 yıl (1820 gün) vadeli, TÜFE'ye endeksli kira sertifikasının doğrudan satışı yapılacak...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Alachaty Turizm'den Çeşme'ye yeni otel!

Alachaty Turizm Anonim Şirketi İzmir Çeşme'de 30 milyon 600 bin TL yatırımla yeni bir otel inşa edecek

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’na verilen Yeşil Bina Sertifikası’nı teslim aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye binasına yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede aldı.

Ağaoğlu Maslak 1453'e leed gold yeşil bina sertifikası!

Ağaoğlu Maslak 1453, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED GOLD sertifikası aldı. 

yeşillenen otel sertifikası Haberi

yeşillenen otel sertifikası

TUROB ve Bureau Veritas iş birliğiyle 2009 yılından beri devam eden ve Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri’nin sayısını artırmayı hedefleyen proje, turizm sektöründe sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandıran Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliği ile gelişmeye devam ediyor.


2015 yılında standartları karşılayarak Yeşillenen Oteller Sertifikası alan otellerden biri de Port Nature Luxury Resort Hotel & SPA oldu. Otel, sürdürülebilir turizmin önemli gerekliliklerinden biri olan çevreye duyarlı tesis olma hedeflerine uygun çalışmalarıyla, Bureau Veritas tarafından yapılan denetim sonucu Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Sertifikası almaya hak kazandı.


Port Nature Luxury Hotel & SPA Kalite Müdürü Gizem Barut,  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “13 Temmuz 2014’te hizmet vermeye başlayan tesisimiz, planlama aşamasında çevreye duyarlı tesis altyapı şartları ön planda tutularak tasarlanmıştır. Tesis, hizmete açılmadan önce,...