22 / 07 / 2024

Yeşilyaka konut satışları

Yeşilyaka konut satışları

Yeşilyaka lansmanı ile satışa sunulan ilk bölüm Koru etabının kısa sürede ulaştığı yüzde 85’lik satış oranı ve yoğun talep üzerine, 2. ve 3.etaplardaki 103 adet villayı da satışa sunma kararı alındı.

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Atilla Yeşilada konut satışlarını değerlendirdi: Bunlar daha iyi günler! Seneye hiç satıcı bulunamayacak!

TÜİK tarafından Aralık 2023 konut satış istatistikleri açıklandı. Söz konusu ayda 138 bin 577 adet konut satılarak yüzde 33,4 düşüş yaşandı. Ekonomist Atilla Yeşilada açıklanan rakamları değerlendirerek, ''Bunlar daha iyi günler'' dedi. İşte o değerlendirme...

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Konut satışları Eylül'de sert düştü! 2022 Eylül'de 113 bin 402 konut satıldı!

TÜİK tarafından Eylül 2022'ye ilişkin konut satış verileri açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de konut satışları Eylül'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 22,9 azaldı ve 113 bin 402 oldu. 

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 düştü!

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 oranında düşüş göstererek 647'ye geriledi. Şehirde konut alanların büyük bölümü ikinci el konutlarını seçti. Ocak ayından beri 11 aylık süreçte ise toplam 7 bin 910 konut satışı gerçekleşti.

0.79 faiz oranlı konut kredisi konut satışlarını yükseltti!

Kamu bankalarının sıfır konut için uyguladığı faiz indirimi satışları arttırdı. Şubatta ilk kez satışa sunulan konutlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,1 arttı. Sıfır konut satışlarının toplam konut satışları içindeki payı yüzde 31,7’ ye yükseldi.

Konut satışlarını bu yıl ikinci el sırtlıyor!

Bu yılın ilk 7 ayında Türkiye'de yerli ve yabancıya satılan konut adedi 608 bin 32'ye ulaşırken, satışların yüzde 59,7'sini ise ikinci el oluşturdu.

ABD'de yeni konut satışları 3 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 7'ye yakın düşerek konut sektörünün 2019 yılına yavaş başladığına işaret etti. Hükümetin kapanması nedeniyle bugün açıklanan veri, konut satışlarının Ocak'ta yüzde 6.9 düşüşle 607 bin olduğunu gösterdi. 

İpotekli konut satışlarının payı yüzde 20'ye geriledi!

Türkiye genelinde satışı gerçekleştirilen toplam konutların içerisindeki ipotekli konut satışlarının payı son 6 yılda yüzde 40'lardan yüzde 20'lere gerileme kaydetti. 

İpotekli konut satışları 2017’ye kıyasla yüzde 19,8 düştü!

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları 2017’nin Ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 düşerek 38 bin 593'e geriledi. 

Yabancıya konut satışları yükseldi!

TÜRKİYE genelinde haziranda yapılan konut satışları hem geçen aya, hem de geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterse de yabancıya yapılan konut satışı arttı.

Kayseri'de konut satışları yüzde 11 azaldı!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu, Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Şubat ayında Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta yapılan konut satışlarının Ocak ayına göre düştüğü belirlendi. Kayseri'de yüzde 11'e kadar düşüş yaşandı.

Yeşilyaka konut satışları Haberi

Yeşilyaka konut satışları

Yeşilyaka’nın 56 villadan oluşan ilk bölümü Yeşilyaka Koru, büyük bir satış başarısına imza attığını duyurdu.


Şirketten yapılan açıklamada, “Mesa ve Nurol’un projecilik ve kalite anlayışı bölgede beklenenin üzerinde bir talep oluşturdu. Yeşilyaka lansmanı ile satışa sunulan ilk bölüm Koru etabının kısa sürede ulaştığı yüzde 85’lik satış oranı ve yoğun talep üzerine, 2. ve 3.etaplardaki 103 adet villayı da satışa sunma kararı alındı. Sedir ve Söğüt villalarından sonra şimdi Ardıç ve Ladin villaları da satışa sunuluyor” denildi. 


Mesa Mesken Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, Bahçeşehir bölgesinden yoğun talep aldıklarını ve bölgenin kentin en az yoğun ve en iyi planlanmış bölgelerinden biri olduğunu ifade etti. 


50 yıla varan geçmişleri ile gayrimenkul sektörünün önde gelen iki firması Mesa ve Nurol’un ortak imzasını taşıyan Yeşilyaka, 320...