06 / 05 / 2024

YHT hat durakları

YHT hat durakları

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında ulaşımda çok önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda yüksek hızlı tren hatlarının yapımı hızlanacak.

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışık görüldü!

Ankara-Sivas YHT hattı projesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor" diye konuştu.

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu!

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi için bakanlığa başvuruda bulundu. Hat üzerinde 14 istasyon olacak...

Türkiye’nin doğusu ve batısı YHT hatlarıyla bağlanacak!

Türkiye 2023 hedeflerine giden yolda demir ağlarla örülüyor. 1.520 kilometre YHT, bin kilometre hızlı tren hattı yapım ve ihale aşamasında, 12 bin kilometre hat da proje aşamasında bulunuyor.

Karaman Konya çift hat YHT yol çalışmaları tamamlandı!

Karaman-Konya arasında devam eden çift hat hızlı tren yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. Konuyla ilgili Karaman Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı..

Öğretmenlere YHT hatları yüzde 50 indirimli!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24 - 30 Kasım tarihleri arasında ana hat ve YHT 'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

Ankara İstanbul Ankara hızlı tren YHT bilet fiyatları 2014!

Ankara İstanbul YHT bilet fiyatları kaç TL? İstanbul Ankara YHT bileti kaç lira? İşte hızlı tren durakları haritası ve duraklar arası YHT bilet ücretlerini gösteren ekonomi ve busines sınıf ücret tablosu...

Vinç devrilen YHT hattının açılması için çalışmalar sürüyor!

Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesi'ne ait vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmesi sonucu kapanan YHT hattının açılması çalışmalar devam ediyor. Hattın gün içerisinde ulaşıma açılmasının planlandığı öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara İstanbul YHT'ye biner mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının da önemli tartışma konularından biri olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) hakkındaki “Hızlı trene biner misiniz?” sorusuna cevap verdi...

TCDD'den 'YHT neden dizel lokomotifle çekildi' açıklaması!

TCDD, İzmit’te arıza yapan Yüksek Hızlı Tren’in lokomotiflerle çekilmesine yönelik yorumlara tepki gösterdi TCDD Genel Müdürlüğü, seferlerine başlayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen arızayla ilgili açıklama yaptı.

İndirimli YHT biletleri saatler içinde tükendi!

Yüksek hızlı trenlerde satışa sunulan 35 liralık indirimli biletler satışa çıkar çıkmaz tükendi. 25 Temmuz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla hizmete açılan İstanbul - Ankara YHT hattı, ilk bir hafta ücretsiz yolcu taşımıştı.

İşte YHT'nin bilet fiyatları!

TCDD Genel Müdürlüğü, uçaklarda olduğu gibi yüksek hızlı trende indirimli bilet uygulamasına geçti. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında hesaplı biletler 35 liradan satışa sunuldu.

YHT hat durakları Haberi

YHT hat durakları

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında, plan döneminin tamamlandığı 2023 yılına kadar yolcu ve yük taşımacılığının her alanında önemli atılımlar atılacak.

Anadolu Ajansı'ndan Ayşe Büyücüoğlu Bodur'un haberine göre; TBMM'ye sunulan plan kapsamında Türkiye'nin coğrafi avantajından yararlanarak demir ve deniz yollarının taşıma paylarının artırılması, hızlı, esnek, emniyetli, güvenilir ve entegre bir ulaştırma sisteminin tesis edilmesiyle lojistik maliyetlerin azaltılması, ticaretin kolaylaştırılması ve ülkenin rekabet gücünün artırılması temel amaç olacak.

Kombine yük taşımacılığı hizmetleriyle bu alandaki yük terminalleri ve aktarma merkezlerine yönelik program hazırlanacak.  Yetki belgesi, sektördeki rekabetçiliği artıracak şekilde düzenlenecek ve diğer yetki belgeleriyle uyumlu olacak.

Özel demir yolu işletmeciliğinin teşvik edilmesi ve demir yollarında serbestleşmenin geliştirilmesiyle yönelik ikincil mevzuat tamamlanacak.

Kara yolu taşımacılığında diplomatik kanallar zorlanacak

Blokzincir'in yaygınlaştırılması için ulaştırma ve gümrük hizmetlerinde altyapı çalışmaları...