21 / 05 / 2024

YHT hattı Eskişehir ekonomisi

YHT hattı Eskişehir ekonomisi

Eskişehir ile İstanbul arasındaki ulaşımı, 1,5-2 saate indirecek YHT hattının faaliyete geçmesiyle Eskşehir'deki sanayi yatırımlarının, ekonomik fırsatların ve turist sayının artmasıyla kent ekonomisinin olumlu yönde etkilenmesi bekleniyor

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, projenin ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Sapanca YHT Hattı'na itiraz!

Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Oya Arapoğlu, Sapanca YHT Hattı’nda yapılan güzergah değişikliklerinin masa başında kağıt üstünde çizildiğini belirterek, yeni plana eleştirilerde bulundu.

YHT ile Eskişehir Antalya’ya bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i ziyaret etti. Arslan, ziyereti sırasında ''Eskişehir’i Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya yani Akdeniz’e bağlayacağız'' dedi.

TANAP-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı için acele kamulaştırma!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Eskişehir İli, Seyitgazi, Odunpazarı ve Alpu'da yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Eskişehir'in üç ilçesine altyapı müjdesi!

Mahmudiye, Mihalıçcık ve Günyüzü ilçelerinde alt yapı sıkıntısı çözülüyor. Eskişehir Su Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) Genel Müdürlüğü, üç ilçede toplam yaklaşık 50 kilometre kanalizasyon hattı için ihaleye çıkılıyor.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Eskişehir Muttalip Mahallesi'ne dev yatırım!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, alt yapı olarak bugüne kadar eksik kalan Muttalip Mahallesi ve bölgesinde dev bir altyapı hamlesi gerçekleştiriyor. 26 kilometreden fazla kanalizasyon hattı döşenecek...

YHT hattı Eskişehir ekonomisi Haberi

YHT hattı Eskişehir ekonomisi


Eskişehir ile İstanbul arasındaki ulaşımı, 1,5-2 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının faaliyete geçmesiyle Eskşehir'deki sanayi yatırımlarının, ekonomik fırsatların ve turist sayının artmasıyla kent ekonomisinin olumlu yönde etkilenmesi bekleniyor.


Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ilk kez 1825 yılında İngiltere'de başlayan demiryolu ulaşımının Anadolu'ya gelişinin diğer birçok büyük ülkeye göre erken olduğunu belirterek, 1856 yılında demiryollarıyla tanışan Türkiye'nin o günden bu güne buharlı lokomotiften hızlı trene geçiş yapmış nadir ülkelerden biri olduğunu vurguladı.


Türkiye'de ilk kez Eskişehir-Ankara arasında hizmete giren Yüksek Hızlı Tren'in, en önemli ayağı olan Eskişehir-İstanbul arasındaki bölümün zamanında tamamlanmasının en büyük isteklerinin başında geldiğini ifade eden Özaydemir, şöyle konuştu:


"Eskişehir'e olan sanayi yatırımlarının artmasında kritik rol oynayacak bu hizmetin beklendiği gibi bu...