29 / 04 / 2024

YHT İhale

YHT İhale

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, saatteki hızı 300 kilometreyi geçebilen 6 adet Çok Yüksek Hızlı Tren (YHT) seti ve 1 adet simülatör temini için ihale açtı

Bakan Uraloğlu açıkladı! Sorgun ve Akdağmadeni YHT gar binaları açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT hattına hizmet verecek olan Sorgun ve Akdağmadeni YHT garlarının tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini ve 13 Mart 2024 Çarşamba günü hizmete alınacağını açıkladı.

1965 yılında emektar Tünel elektrik ile işler hale getirilecekmiş!

1965 yılında Tünel, buhar makineleri gücü ve yassı kayışlarla hareket etmekteymiş. İETT Genel Müdürlüğü, emektar Tünel'in tadili ve elektrikle işler hale getirilmesine karar vermiş ve bu iş ihaleye çıkartılmış.

YHT'den öğretmenlere özel yüzde 50 indirim!

YHT'den öğretmenlere özel yüzde 50 indirim. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24-30 Kasım tarihleri arasında anahat ve YHT'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

Öğretmenlere YHT hatları yüzde 50 indirimli!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 24 - 30 Kasım tarihleri arasında ana hat ve YHT 'lere bilet alacak öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı!

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır" dedi.

Sign of the City Awards geleneksel hale gelecek!

Sign of the City Awards geleneksel hale gelecek. HÜRRİYET 'in öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Avvards'ta gayrimenkul ve inşaat sektörünün en iyi projeleri seçildi.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşleri devam ediyor!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Gebze-Arifiye bölümünde Piri Reis Treni'yle test sürüşüne katıldı.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı!

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile Piri Reis Treni'nin Gebze-Arifiye bölümündeki test sürüşüne katıldı.

YHT kablolarını çalanlara suçüstü!

Polatlı ilçesinde YHT hattının sinyalizasyon kabloları çalındı. Ankara Polatlı'da Yüksek Hızlı Tren köprüsü altından geçen sinyalizasyon kablolarını ikinci kez çalmaya çalışan 3 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Bilecik Otogarı YHT Garı'na bağlanacak!

DSİ Eskişehir Bölge Müdürü Hayrettin Baysal yapımı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. Bilecik Belediyesi şehirlerarası otobüs terminali ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) garının köprü ile bağlanacağı bildirildi.

İzmir'deki otobüslerin büyük çoğunluğu engelli erişimine uygun hale getirildi!

Filosundaki otobüslerinin büyük çoğunluğunu “ engelli erişimine uygun ” hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalan son 435 otobüsü de engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn ediyor.

YHT bereketinden otobüs firmaları da nasibini aldı!

YHT'nin devreye girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldiğini belirten Ulaştırma Bakanı Elvan, "Artan seyahat oranı otobüslerin de yolcu sayısında yükseliş sağladı" dedi.

YHT'ler otobüslerin yolcu sayısını da artırdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "YHT’nin hizmete girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldi. Artan seyahat oranı otobüs yolcu sayılarında da artışı beraberinde getirdi"

YHT İhale Haberi

YHT İhale

Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan ihale ilanına göre, Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı'nın Geliştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 5 yedekleriyle birlikte 6 adet çok YHT seti ve 1 adet simülatör temini ile 7 yıl süreli bakım-onarım ve temizlik hizmeti satın alınacak. 


Kapalı zarf teklif alma usulüyle 10 Ekim 2012'de yapılacak ihalede, isteklilerden son 7 yılda (2005-2011) her biri en az 180 milyon Euro değerinde iki tane benzer sözleşmede deneyim sahibi olma ve bu sözleşmelerden en az birini tamamlama şartı aranacak. İhale ilanında yer alan bilgilere göre TCDD, Demiryolu Modernizasyonu Projesi'nin finansmanı için İslam Kalkınma Bankası'ndan kredi talebinde bulundu. Söz konusu kredinin bir bölümü yüzde 5 yedekleriyle birlikte 6 adet yüksek hızlı tren seti ve 1 adet simülatör temini ile 7 yıl süreli...