05 / 05 / 2024

YHT İtalyan Modeli

YHT İtalyan Modeli

Ankara, Eskişehir ve Konya arasında seferler düzenleyen Yüksek Hızlı Tren'e İtalyan 'modeli' güvenlik geliyor

İkonik İtalyan scooterı Vespa’nın elektrikli modeli kaç lira? İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi…

İtalyan scooter üreticisi Vespa’nın elektrikli modeli Elettrica’nın eylül ayı fiyat listesi belli oldu. İşte, Vespa Elettrica’nın 22 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kapadokya Treni için YİD modeli önerisi!

Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi.

Ankara-İstanbul YHT YİD modeli ile inşa edilecek!

Ankara- İstanbul Hattı'nı 70 dakikaya indirecek doğrudan hat için görüşme trafiği yürütülüyor. Katar Emiri Hamad Al Sani'nin bugün Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmelerde bu konu da masada olacak.

Dönüşümde Kartal Modeli örnek alınan proje oldu!

Dönüşümde Kartal Modeli örnek alınan proje oldu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün 2009 yılında seçim bildirgesine koyarak, öngörüsüyle uygulamaya soktuğu ‘dönüşüm’ ilçede hızla devam ediyor.

Lokman Çağırıcı üniversitelilere Belediyecilikte Bağcılar Modeli’ni anlattı!

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen “ Yerel Yönetimler Akademisi ” programına konuk olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “ Yerel Yönetimlerde Bağcılar Modeli ” konulu bir konuşma yaptı.

YHT bereketinden otobüs firmaları da nasibini aldı!

YHT'nin devreye girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldiğini belirten Ulaştırma Bakanı Elvan, "Artan seyahat oranı otobüslerin de yolcu sayısında yükseliş sağladı" dedi.

YHT'ler otobüslerin yolcu sayısını da artırdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "YHT’nin hizmete girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldi. Artan seyahat oranı otobüs yolcu sayılarında da artışı beraberinde getirdi"

Tren alımında Tank modeli!

HÜKÜMETİN 25 alandaki dönüşüm programında ayrıntılar belli oluyor. Ekonomi bürokrasisi tıpkı savunma sanayiinde olduğu gibi büyük kamu alımlarını tek merkezden koordine etmeye hazırlanıyor. Tren alımında Tank modeli uygulanacak.

Pendik'te YHT için kapalı olan alt geçit bayramda açılıyor!

Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) çalışmalarından dolayı uzun süre kapalı olan Pendik Hacıoğulları Hilmi Sonay Altgeçidi bayramda açılıyor. Daha önce tek araç geçişli olan geçit çift araç geçişli olarak sürücülere hizmet verecek.

Bekir Bozdağ: Ankara-Sivas YHT Hattı 2016 yılının sonu gibi faaliyete geçebilir!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı yapım çalışmalarına ilişkin, "Yozgat sınırları içerisinde ve Kırıkkale hattında bulunan çalışmalarda sona yaklaşıldı ve rayları döşeme aşamasına gelindi" dedi...

YHT tünel inşaatında iş makinesi işçiyi ezdi!

YHT tünel inşaatında paletli iş makinesi operatörü manevra yaparken, işçi Mustafa Akbaş' ı (33) fark edemedi. Talihsiz işçi iş makinesinin paletlerinin altında ezilerek can verdi...

YHT'de bayram biletleri tükendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren' lerde (YHT) 2 - 3 Ekim ile 7 - 8 Ekim' de biletler tükendi...

YHT'de bayram yoğunluğu yaşanıyor!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren'lerde (YHT) 2-3 Ekim ile 7 - 8 Ekim tarihlerinde biletlerin tükendiği bildirildi.

YHT İtalyan Modeli Haberi

YHT İtalyan Modeli

Devlet Demir Yolları (TCDD) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı, gar, hat ve YHT'lerin güvenliğini mercek altına aldı. Üç kurum temsilcilerinden oluşturulan heyet Hızlı Tren ile Ankara'dan Eskişehir'e gitti. İkinci inceleme gezisi Konya'ya yapılacak.


Komisyon, gar, hat ve trenlerde alınacak güvenlik önlemlerini belirledi. Gar'lar adeta havalimanları gibi olacak. Hatlara uyarı sensörleri yerleştirilecek. Komisyonun aldığı kararlar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sunulacak. Her iki Bakan'ın "onay" vermesinden sonra planlanan güvenlik tedbirleri sırasıyla hayata geçirilecek.


Tren Gar'ları adeta havalimanlarındaki güvenlik konseptine kavuşacak. X-Ray cihazları işler hale getirilecek. Tüm yolcu bavul ve valizleri XRay'dan geçirilecek. Garlara kapı dedektörleri konulacak. Yolcular kapı-el dedektörü ile arandıktan sonra trene bindirilecek. Şüpheli yolcular gerektiğinde elle aranacak. Garlardaki özel...