06 / 05 / 2024

YHT sefer

YHT sefer

YHT Kuzey Irak'a gidecek. Yeni yılda 5 milyar lira yatırım planlayan TCDD, YHT seferlerini komşu ülkelere kadar götürecek. 2015 programı kapsamında Kuzey Irak hattı gündeme gelecek.

YHT'lere Şeb-i Arus törenleri için ek seferler konuldu!

Bakan Elvan, Mevlana’yı anma törenleri nedeniyle 10-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara-Konya arasında çalışan YHT'lerin hareket saatlerinde değişikliğe gidildiğini ve ilave ek seferler konulduğunu bildirdi.

YHT 11 Temmuz’da, günde 16 sefer yaparak başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul yüksek hızlı treni için 11 Temmuz’a randevu verdi. Hatta, YHT 11 Temmuz’da, günde 16 sefer yaparak başlıyor.

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

İstanbul-Selanik YHT projesi için harekete geçiliyor!

Selanik’le İstanbul arasında sefer yapacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi için harekete geçiliyor. 

İDO sefer iptali 1 Şubat 2015!

İDO'dan yapılan açıklamaya göre İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle İDO, bu sabah yapılacak bazı seferlerini iptal etti. İşte İDO sefer iptali 1 Şubat 2015...

Yerköy-Kayseri YHT ihalesi bu yıl yapılacak!

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılacağını söyledi..

Kayseri YHT projesinin ihalesi bu yıl!

Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temeli atılacağı söylendi.

İDO yarıyıl tatili için sefer sayısını 944'e çıkardı!

İDO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sömestir tatilinin, bayram tatili yoğunluğunda geçeceğini öngörerek hazırlıklarını tamamlayan İDO, iki hafta boyunca birçok hattında ek sefer yapacak..

İDO yarıyıl tatilinde bazı hatlarda ek sefer yapacak!

İDO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sömestir tatilinin, bayram tatili yoğunluğunda geçeceğini öngörerek hazırlıklarını tamamlayan İDO, iki hafta boyunca birçok hattında ek sefer yapacak.

İstanbul-Ankara YHT yolcu sayısı 1 milyona yaklaştı!

İstanbul-Ankara arası hizmet veren Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) kullanan yolcu sayısı 1 milyona dayandı. Hızlı tren hattında Doğançay ripajı tamamlandığı zaman ulaşım yaklaşık 20 dakika daha kısalacak.

Pendik Arifiye tren seferleri Pazartesi başlıyor!

YHT hattı inşası nedeniyle ara verilen Adapazarı-İstanbul tren seferleri 5 Ocak'tan itibaren yeniden başlıyor. Arifiye-Pendik arasında hizmet verecek Ada Ekspresi, ilk etapta 4 gidiş 4 geliş olmak üzere günde 8 sefer yapacak.

BUDO ve İDO'da sefer iptalleri!

BUDO ve İDO'da sefer iptalleri meydana geldi. Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi ( BUDO ) ve İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin ( İDO ) bazı seferleri hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacak

İETT'den yılbaşı için 16 hatta 122 ek sefer!

İETT, yılbaşında İstanbulluların huzurlu ve güvenli şekilde evlerine ulaşması için kentin merkezi noktalarında ek sefer uygulaması yapacak.İETT'den yapılan açıklamaya göre, kentin farklı notlarındaki 16 hatta 122 ek seferle hizmet verilecek.

Şehir Hatları'ndan sefer iptali!

Şehir Hatları'ndan sefer iptali geldi. İstanbul Şehir Hatları'nın bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Şehir Hatları'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Üsküdar-Beşiktaş, Kadıköy-Kabataş seferlerinin karşılıklı olarak yapılamadığ

THY'den sefer iptalleri!

THY'den sefer iptalleri geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün beklenen kuvvetli lodos nedeniyle Türk Hava Yolları'nın ( THY ) bazı seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

YHT sefer Haberi

YHT sefer

Demiryollarına yönelik Yüksek Hızlı Tren (YHT) yatırımlarını artıran Türkiye, komşu ülkelere de açılıyor. 2015 yılında 5 milyar lira yatırım yapması beklenen TCDD Genel Müdürlüğü, YHT seferlerini komşu ülkelere götürmek için çalışmalara başladı. Kalkınma Bakanlığı'nın onayı ile birlikte 2015 programı kapsamında 2 milyar lira yatırımla Nusaybin-Cizre-Habur demiryolu hattı döşenmesi planlanıyor. 140 kilometrelik hattın Habur'a bağlanmasının ardından Kuzey Irak'ın da demiryolu hattı döşemesi ile birlikte iki ülke arasında hızlı tren seferleri başlatılabilecek. Ankara merkezli olmak üzere hızlı tren, Gaziantep, Diyarbakır gibi şehirlere de uzanacak.

BİN 759 KM YENİ YOL

Ankara-Sivas hızlı trenin hattının tamamlanmasının ardından Erzincan-Kars bağlantısı ile de Azerbaycan gibi diğer komşu ülkelere bağlantı yapılması planlanıyor. Türkiye'de son 12 yıllık dönemde demiryollarına yönelik yatırımlar katlanarak artıyor. Bu dönemde 22.8 milyar TL'lik demiryolu...