03 / 05 / 2024

YHT toplam yolcu sayısı

YHT toplam yolcu sayısı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) günlük ortalama 15 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek: "Açılıştan bu yana 650 bin yolcu taşıdık" dedi...

YHT ile 146 bin 241 kişi seyahat etti!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Eskişehir Gar Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında 146 bin 241 kişinin seyahat ettiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

İstanbul'da geçen sene 113 milyon yolcu havalimanını kullandı

Geçen sene toplam 113 milyon 266 bin 985 kişinin seyahat ettiği İstanbul'daki havalimanlarının yolcu sayısında önceki seneye göre yüzde 19 artış sağlandığı kaydedildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT'de yolcu rekoru kırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Konya-Ankara, Karaman-Konya-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu ile "seyahat rekoru" kırıldığını açıkladı. İşte haberin detayları...

THY'den en yüksek mayıs ayı performansı: 7,4 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), bu yılın Mayıs ayında toplam 7,4 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 81,8 doluluk oranına ulaştı.

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

Otobüs biletleri patladı 41 milyon kişi tercihini değiştirdi

Türkiye’de otobüs fiyatlarına gelen zamların ardından bilet fiyatları, uçak biletleriyle yarışırken havayolu seyahatine ilgi de artış gösterdi. Edinilen son verilere göre Ocak ve Nisan ayı döneminde havayolunu tercih eden toplam yolcu sayısı da 41 milyonu geçti.

İstanbul Havalimanı 1 günde rekor kırdı! Yolcu sayısı 200 bine dayandı

İstanbul Havalimanı'nda 1 günde 30 Nisan’da toplam bin 301 iniş-kalkış gerçekleşirken, 195 bin 640 yolcu da seyahat etti. 1 Mayıs’ta da bin 226 uçuş olması, 186 bin 500 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

Ankara YHT Garı bugün açılıyor!

Ankara YHT Garı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını açılıyor. Gardan günde 50 bin yolcu seyahat edecek.

YHT hatları 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşacak!

Türkiye’de hizmete girdiği 2009 yılından bugüne Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolcu sayısı 22 milyonu aştı. 5 ayrı hatta toplam bin 213 kilometre olan YHT Hatları’nın 2023 yılına kadar 13 bin kilometreye ulaşması hedefleniyor.

THY'nin yolcu sayısı yüzde 6 arttı!

Türk Hava Yolları, Ocak-Şubat döneminde 8.3 milyon yolcu taşıdı. THY Ocak-Şubat dönemi toplam yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.1 artışla 8.3 milyon oldu.

Ankara-İstanbul YHT ile yılda 10 milyon yolcu seyahat edecek!

Milli Tren Projesi kapsamında, demiryollarındaki çalışmalarla ülkemiz demir ağlarla örülüyor. Yakın gelecekte sadece Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile yıllık 10 milyon yolcunun seyahat etmesi hedefler arasında.

THY, 2014'te 54,7 milyon yolcu taşıdı!

THY'nin toplam yolcu sayısı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13,3 artışla 54,7 milyona ulaştı.Yolcu sayısında iç hatlarda yüzde 13,2, dış hatlarda yüzde 13,3 artış gerçekleşti.

Yüksek Hızlı Trenler 18 milyon yolcu taşıdı!

ULAŞTIRMA Bakanı Lütfi Elvan, "5 yılda yüksek hızlı treni tercih eden yolcu sayısı 18 milyonu aştı ve şu ana kadar toplam 60 bin 582 sefer yapıldı" dedi.

YHT toplam yolcu sayısı Haberi

YHT toplam yolcu sayısı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) günlük ortalama 15 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek, "Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. İhalesini yaptığımız ve üretim hattında olan 7 tren daha var, 80 tane daha ihaleye çıkıyoruz" dedi. Ankara-Bursa, Ankara- Sivas, Ankara-Afyon-İzmir hattı için inşaat çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Karaman, "Mevcut hatların hemen yanına ikinci bir hat inşa ederek, bu trenlerin hızını saatte 200 kilometreye çıkaracağız. Konya-Karaman'dan işe başladık. İnşaat devam ediyor" dedi. Karaman, Ulukışla, Adana, Mersin, Gaziantep gibi illerde hızlı tren hatlarının projelerinin tamamlandığını, ihale aşamasında olunduğunu kaydetti. Yurtdışı hatlarda İran, Bulgaristan ve Romanya hattında çalışan trenlerin olduğunu dile getiren Karaman, "Yılbaşından sonra Halkalı'dan Romanya-Bulgaristan hattı seferlerini başlatacağız" diye...