03 / 05 / 2024

yht üretimi

yht üretimi

Alman teknoloji devi Siemens, TCDD için üreteceği 7 yüksek hızlı tren setlerinden ilkini Türkiye'ye getirmesinin ardından, kalan 6 yüksek hızlı trenin üretimine bu ay başlıyor.

YHT'de bayram biletleri tükendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren' lerde (YHT) 2 - 3 Ekim ile 7 - 8 Ekim' de biletler tükendi...

YHT'de bayram yoğunluğu yaşanıyor!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren'lerde (YHT) 2-3 Ekim ile 7 - 8 Ekim tarihlerinde biletlerin tükendiği bildirildi.

Üretimi durduran maden sayısı artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Üretimi durduran maden sayısı daha da artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Yatağan Termik Santrali'nde elektrik üretimi durdu!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül tarafından yapılan açıklamaya göre Ünitelerde yürütülen bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle santralde elektrik üretimi geçici süreyle durduruldu.

Sanayi üretimi Temmuz'da yüzde 3.6 arttı!

Temmuzda sanayi üretimindeki artış, piyasa beklentilerini aştı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık yüzde 3.6 artış gösterirken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aylık yüzde 1.8 arttı.

Sanayi üretimi yüzde 1,8 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 1,8 arttı.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar 247 milyon liraya ulaştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

Siemens, YHT'lerin üretimine devam ediyor!

Alman teknoloji firması Siemens, Türkiye için üreteceği 7 Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerinden ilkini Türkiye'ye getirmesinin ardından, kalan 6 yüksek hızlı trenin üretiminin devam ettiğini açıkladı.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

YHT ile 146 bin 241 kişi seyahat etti!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Eskişehir Gar Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında 146 bin 241 kişinin seyahat ettiğini söyledi.

Avrupa Bölgesi'nde inşaat üretimi geriledi!

Avrupa istatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre,18 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda yüzde 0,7 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,3 azalış kaydetti.

AB'de inşaat üretimi azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin ( Eurostat ) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran aynıda, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi...

yht üretimi Haberi

yht üretimi

Siemens, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) için üreteceği 7 hızlı tren setinden ilkini geçtiğimiz yıl teslim etmişti. Firmanın kalan trenlerin üretimine ne zaman başlayacağı merak konusu olmuştu.


Firmanın isminin açıklanmasını istemeyen sözcüsü, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Yeni trenlerin üretimine haziran ayında başlanacak. Ancak, tasarım konusunda bazı izlenimler edinebilmek için bu iki ya da üç ay sürebilir. Haziran ayında bu projeye başlamak için hiç bir engel yok" dedi.


Üretimine başlanacak yeni YHT'lerin Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bir liman kenti olan Krefeld'deki fabrikada yapılacağını ifade eden sözcü, ilk boyalı gövdenin 2-3 ay içinde ortaya çıkacağını dile getirdi.


TCDD'nin Siemens'e geçen yıl haziran ayında verdiğini siparişin firma için Türkiye'de demiryolu taşımacılığında umut veren bir pazara girme anlamına geldiğini vurgulayan sözcü, "İlgili sözleşme gelecek 7 yıl...