18 / 05 / 2024

Yığılca mağara ve vadileri

Yığılca mağara ve vadileri

YIĞILCA Osmanlı Çilegi, fındık diyarı, şelaleler cenneti, balın başkenti Yığılca, tabiat ananın cömert davrandıg adeta gizli bir cennet. İlçe, Sarıkaya Mağaraları ve vadileriyle turizmde söz sahibi olmayı hedefliyor.

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam! Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı! Acil bakın!

Mega kent İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam... Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı... Acil bakın...

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Eyüp Güloğlu tarafından kuruldu.

Asgari ücrete yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığını yapacağı Asgari Ücret Komisyonu'nun ilk toplantısı için sorgulamalar başladı. Yeni asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Bu kapsamda, olası yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı.

2023 TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul kuraları için heyecanlı bekleyiş sürerken başvuruda bulunan vatandaşlar, TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap bulmak için araştırmalar yapıyor.

Dolar yükseliyor, euro yükselişine ara verdi, sterlin yeniden baskı altında

Dün açıklanan ISM imalat dışı PMI ve hizmet PMI rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile ADP özel sektör istihdamda da son ayda artış olması dolardaki düşüşü durdurdu. Dolar yükselirken, euro yükselişe ara verdi sterlin ise tekrar baskı altına girdi.

Hakan Toplu Taşıma Turizm Ve İnşaat  Limited Şirketi kuruldu!

Hakan Toplu Taşıma Turizm Ve İnşaat  Limited Şirketi  Büyükçekmece’de   200 bin TL sermaye bedeli  ile  Hakan Özer tarafından kuruldu.

Eminevim 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı.

KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes KSS'de 2 gayrimenkul satılıyor!

Avrupa'nın en büyük karma AVM'si KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi'nde 1 akaryakıt alanı ve 1 köşe dükkan açık artırma usulüyle 1 milyon 64 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Ormanköy Çarşı mağazaları fiyat listesi!

Ormanköy Çarşı mağazaları fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Ormanköy Çarşı fiyat listesi ve proje detayları...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31153 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yığılca mağara ve vadileri Haberi

Yığılca mağara ve vadileri

İSTANBUL ve Ankara'nın tam ortasında, doğanın tüm güzelliklerini içinde banndıran, şelaleleri mağaralan doğal yürüyüş parkurlan, otantik köyleri bozulmamış kültürel yapısıyla görülesi bir diyar Yığılca... Yığılca'nın, Düzce ili ve Akçakoca ilçesi ile birlikte 1321-1323 yıllan arasında Osmanlı topraklanna katıldığı tahmin ediliyor. Orhangazi'nin ilçede yığınak yaptığı ve adının "yığılmak" fiilinden direyerek Yığılca olduğu tahmin edilmektedir. İlçede Orhangazi adında bir caminin ve Redifler (Orhangazi'nin askeri kuvvetlerine Redif adını verdiği bilinmektedir.) adında bir köyün varlığı bu tezi kuvvetlendiriyor. İlçe, 1904 yılında Düzce'ye bağlı bir bucak olmuş, 1954 yılında da ilçe statüsüne kavuşuyor. 



'ARI ve BAL'ın Başkenti 

Yığılca, kuzeyde Akçakoca Güneyde Bolu Dağlan'nm arasında Yılançatı Kanyonu, Yedigöller Milli Parkı, Saklıkent şelalesi, Yoğunpelit Şelaleleri, yay lalan, Batı Karadeniz'in en büyük mağarası olan Sankaya ve Gökçeağaç mağaralannın yer...