03 / 05 / 2024

Yığınlı imar planı değişikliği

Yığınlı imar planı değişikliği

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı. CHP meclis üyesi Mehmet Sucu itiraz etti. “Plan kimin için değişiyor?” diye sordu

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Silivri Ortaköy Mahallesi imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 718 ada, 1 parselin güneydoğusundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı.

Aydınlı imar planı mağdurlarına BŞB’den müjde!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 binlik imar planı ile Didim'de bazı bölgelerin imarı iptal edilmesi nedeniyle başlayan olayda olumlu gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bölgede yeri olanların haklarını alacaklarının sözünü verdi.

Çekmeköy Alemdağ imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi'ne bağlı Alemdağ Mahallesi, 466 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Bakırköy Kartaltepe imar planı askıya çıktı!

Bakırköy İlçesine bağlı Kartaltepe mahallesi, 117 ada, 1 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Zekeriyaköy ve Sofa deresine ait ıslah projesi imar planı askıda!

Sarıyer Zekeriyaköy (Küçükkavak) Ve Yan Kolu Uskumru (Sofa) Deresine Ait Islah projesine yönelik imar planı askıya çıktı..

Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 3332 ada, 18 ( Eski: 4, 6 ) parsele ilişkin tadilat imar planı askıda...

Silivri Alipaşa Köyü Mevkii imar planı değişikliği askıda!

Silivri İlçesi, Alipaşa Köyü Mevkiinde işletilen Silivri Yer Altı Doğal Gaz İletim/Dağıtım Tesislerine İlişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Afyonkarahisar'ın 2 köyünde imar planı değişikliği!

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine bağlı Atlıhisar ve Balçıkhisar köylerinde imar planı değişikliği gündeme geldi. Bölgenin imar planı ve eklerinin onaylanması konusu komisyona sevk edildi.

Pendik Gökçedere Deresi imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Kemiklidere Deresinin 1.yan kolu olan Gökçedere Deresi güzergahı ve dere koruma bantlarının revize edilmesine yönelik imar planı tadilatı askıya çıktı...

Çekmeköy-Sancaktepe imar planı değişikliği askıda!

Çekmeköy - Sancaktepe İlçeleri, Taşdelen Mahallesi, Sırrı Çelik Bulvarı Civarı Şile Otoban Yol Kavşak Projesine ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Arnavutköy Derbent imar planı itirazı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy İlçesi, Derbent Mevkii 17.06.2016 onanlı planda 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. 

Yığınlı imar planı değişikliği Haberi

Yığınlı imar planı değişikliği

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu  Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında  Çetin Emeç toplantı salonunda yapıldı.


Yığınlı mahallesinde yapılacak olan imar plan değişikliğine CHP meclis üyesi Mehmet Sucu itiraz etti. “Plan kimin için değişiyor?” diye sordu


“100.yıl bahanesi artık yetti”


Osmangazi mahallesi Kentsel dönüşüm alanında yapılan değişikliğin yanlışlığına dikkat çekti. CHP meclis üyesi  MehmetSucu; ‘Yüzüncü yıl Parkı  inşasını bahane ederek metronun karşısındaki fuar alanını yedik. Metronun arkasında kalan yeşil alanı yedik.Şimdide kentsel dönüşüm bahane edilerek mevcut maddedeki alanı yemeye mi sıra geldi? 100'üncü Yıl kamulaştırmasından elde bir şey kalmadı. Neden yeşil alan yapıldı? Bunun arkasında kimlere rantsağlanıyor? Yaşanan sınır 18 uygulaması sıkıntılarının nedeni nedir, öğrenmek isterim?'15 yıldır bu kenti AKP belediyeleri yönetiyor. Bu uygulamada madem sıkıntı var. Sizin halletmeniz gerekiyor....