07 / 05 / 2024

yıkılan ahşap köşkler

yıkılan ahşap köşkler

1944 yılında İtfaiye, yangına karşı korunma tertibatı olmayan ahşap konakları tespit ederek boşaltılması için mahkemeye müracaat ediyormuş. Mahkeme, oda oda kiralanan 20-30 odalı konakların boşaltılması için anında karar veriyormuş.

Tebernüş Kireçci uyarıyor: Hazır beton fiyatları yükseldi, çelik ve ahşap evlere yoğunlaşmanın sırası geldi!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Konut alamayan vatandaş ise yönünü ahşap ve çelik evlere çevirdi.

1942'de ahşap evlerin sigorta ücretlerine indirim yapılmış!

1942 yılında ahşap evlerin sigorta ücretlerine yapılan indirimler yürürlüğe girmiş. Söz konusu karar Türkiye'deki sigortacılar acentesine gönderilmiş.

İstanbul Eyüp'te 1939'da 1500 liraya satılık ahşap ev!

İstanbul Eyüp'te 1939 yılında ahşap bir ev 1500 liraya satışa çıkarılmış. İlanda evin 7 odası olduğu belirtilmiş...

Hane Ahşap Dekorasyon Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hane Ahşap Dekorasyon Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Büyükçakır tarafından kuruldu.

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi kuruldu!

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aşkın Çapkın tarafından kuruldu.

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi kuruldu!

Aşkın Soğuk Oda Kapıları Ahşap Ve Metal İşleri Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aşkın Çapkın tarafından kuruldu.

Meset Ahşap Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meset Ahşap Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Gürkan Girgin, Selim Kara ve Uğur Şentürk ortaklığında kuruldu.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Met Grup Ahşap Tasarım Mimarlık Reklam Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Met Grup Ahşap Tasarım Mimarlık Reklam Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Can Yorgancı tarafından kuruldu.

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılması için çalışma başlatılacak...

Bingöl'de betondan yapılan evler yıkılmadı!

Bingöl'de yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremde toprak kullanılarak taştan yapılan ev ve ahırlar yıkılırken, betonarme yapılar yıkılmadı...

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Şen tarafından kuruldu.

Kars Sarıkamış’taki tarihi av köşkü yıkılıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki asırlık ahşap av köşkü yıkılıyor. 121 yıl önce yaptırılan köşk her geçen gün ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı harabe hale döndü.

yıkılan ahşap köşkler Haberi

yıkılan ahşap köşkler



Ahşap konaklar


Ateşe karşı korunma tertibatı olmayanların boşaltılması için mahkemeye müracaat ediliyor 


    Evvelki gece Uzunçarşı'da çıkan yangının üç evin yanması, iki kişinin ölümü, on iki kişinin yaralanmasıyla neticelendiğini yazmıştık.

    Bu yangın, ateşe karşı korunma tertibatı olamayan ve bu gibi tedbirler alınmasına imkan bulunmayan ahşap konakların durumu üzerine yeniden dikkati çekmektedir. Her biri 20, 30 odalı bu binalar ya mektep ya pansiyon veya otel, yahut da oda oda kiraya verilmek suretiyle kullanılmaktadır. Nitekim evvelki gece yanan binalar da ailelere oda oda kiraya verilmişti. İstanbul'da bu gibi büyük eski konaklardan bir kısmına 150 kişinin oturacak surette kiralandığı...