09 / 05 / 2024

Yıldırımdaki binalar yenileniyor mu

Yıldırımdaki binalar yenileniyor mu

Sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyacak çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini yansıtan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek kalıcı eser haline getiriyor.

Bursa Yıldırım'da riskli binalar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi'nde yer alan toprak kayması riski olan bölgelerde binaların yıkımıı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bursa Yıldırım'daki 9 kaçak yapı yıkıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi ekipleri, ilçede bulunan metruk binaların yıkımı tamamlanıyor. Bölgede kaçak olduğu tespit edilen 9 yapı hakkında yıkım işlemi tamamlandı.

Binali Yıldırım Haydarpaşa projesini açıkladı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Garı'yla ilgili projesini açıkladı. Yıldırım, "Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" diye açıklama yaptı. 

Yıldırım'daki tarihi binalar yenileniyor!

Sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyacak çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini yansıtan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek kalıcı eser haline getiriyor.

Bursa Yıldırım'da kaçak binalar yıkılıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Plansız yapılaşmaya son vermeyi hedefleyen Yıldırım Belediyesi, kaçak yapıları tek tek yıkıyor.

Yıldırım'ı krizi fırsata dönüştürerek inşa edeceğiz!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımız için güvenli yaşam alanları inşa etmek, bir tercih değil zorunluluk. Biz bu zorunluluğu bir fırsata dönüştürerek, sadece binaları yenilemekle yetinmeyip, şehrimizi yeniden inşa edeceğiz." dedi.

Yıldırım'da tarihi binalar yeniden inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki tarihî sivil mimari örneklerini restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Yıldırım'da üç buçuk yılda 276 metruk bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, metruk binaları yıkarak madde bağımlılarının mekanı olmasını önlüyor.

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle yenileniyor!

Yıldırım Belediyesi, Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahalleleri için hazırladığı proje ile bölgenin çehresinde önemli bir değişim yapmayı planlıyor.

Bursa Yıldırım Belediyesi 3 mahalleye yeni bina kazandıracak!

Bursa'nın yüzde 33'nü kentsel dönüşüm kapsamına alan Yıldırım Belediyesi, Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde gerçekleştirecek çalışmalarla bölgelere yeni binalar kazandıracak.

Bursa Yıldırım'ın 5 mahallesine çok amaçlı konak!

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalan binaların yerine Davutdede, Maltepe, Anadolu, Selçukbey ve Eğitim mahallelerinde yer alacak mahalle konaklarının inşasını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Yıldırım estetik çalışmalarla yenileniyor!

İlçede hizmet veren kamu kuruluşlarına verdiği desteği sürdüren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak faydalandığı hizmet alanlarında yaptığı estetik çalışmalarla insanların yaşamını kolaylaştırıyor.

Bursa Yıldırım'da kaçak binalar yıkılıyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakk Edebali, “Doğru planlamalarla şehrimizi tekrar inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyoruz. Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da bu konuda hassasiyet göstererek, kaçak yapılara beton temin etmemelerini istiyoruz. ” dedi.

Yıldırımdaki binalar yenileniyor mu Haberi

Yıldırımdaki binalar yenileniyor mu

Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Yıldırım Belediyesi, projesi Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan ve Selimzade Mahallesi’nde bulunan Cezeri Kasım Paşa Kültür Merkezi’nin restorasyon çalışmalarını da tamamladı. Toplamda 330 metrekarelik bir alana sahip olan 2 katlı ve avlulu yapı, restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra kültür merkezi olarak hizmet vereceği günü bekliyor. 

Kentin tarihi ve kültürel eserlerini geleceğe taşıyacak çalışmalara imza atarak ilçede geçmişin izlerini yansıtan sivil mimari örneklerini canlandırdıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tarihi ve kültürel değer taşıyan sivil mimari yapılarımız, restorasyon çalışmalarıyla yeniden kadim medeniyetimizin buluşma noktası haline gelerek şehrimizin yükselen değeri olacak. Ecdadımız modern şehirciliğin ve mimarinin temellerini 1400 yıl önce ilçemizde attı. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmayı görev ve sorumluluklarımız...