03 / 05 / 2024

Yılın Stadyumu Ödülü 2016

Yılın Stadyumu Ödülü 2016

2016'nın en iyi stadyumu seçilecek. ‘Yılın Stadyumu’ ödülüne Sivas Arena, Yeni Eskişehir Stadyumu ve Irak’ta inşa edilen Kerbela Stadyumu aday.

İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

İngiliz sterlini, dolar karşısında son 37 yılın düşük seviyesine geriledi.

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi Riva projesi!

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi Riva projesi hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Beykoz-Riva'da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa edilen projede satışlar başladı.

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi projesi!

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi projesi hakkında detaylar henüz tam olarak netleşmedi. Emlak Konut GYO güvencesiyle yükselecek projede ön talepler toplanıyor.

Burak Yılmaz'ın Acarkent'teki ultra lüks evi!

Trabzonspor'un milli forveti Burak Yılmaz, Acarkent'te villa satın aldı. Yılmaz'ın evinde dört oturma odası, altı yatak odası bulunuyor...

Başıbüyük'ün deprem dönüşümüne ihtiyacı var!

Bşabakan Binali Yıldırım, "Başıbüyük deprem mıntıkasına yakın bölgeler içinde yer alıyor. Dolayısıyla burada sizlerin beklentisini, hakkını, hukukunu düşünerek bir deprem dönüşümü ihtiyacı var. İşte yapılan imar çalışmalarının amacı da zaten buna yönelik. " dedi.

Yılın Stadyumu Ödülü'ne 3 yeni stat aday!

2016'nın en iyi stadyumu seçilecek. ‘Yılın Stadyumu’ ödülüne Sivas Arena, Yeni Eskişehir Stadyumu ve Irak’ta inşa edilen Kerbela Stadyumu aday.

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

1953 yılında İstinye'de 198 dönüm arazi satılacakmış!

1953 yılında İstinye'de, her türlü inşaata, parsellenmeye ve fabrika kurmaya müsait 198 dönüm arazi satın alınabilirmiş. Taş çıkarmaya müsait ve zengin taş damarları bulunan arazi tamamen satılacakmış.

Van'a yılın ilk karı erken düştü!

Yüksek kesimlere yağan kar, Van -Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karapet Geçidi'nde sürücülere zor anlar yaşattı. Yayladan dönen çobanlar, bu yıl karın erken yağdığını söyledi.

1952 yılında Belediye, atlı arabaların trafikten kaldırılmasını düşünüyormuş!

1952 yılında Belediye, İstanbul trafiğini rahatlatmak için atlı arabaların kaldırılmasını lüzumlu görüyormuş. Atlı arabasıyla geçimini sağlayan yüzlerce insanı da mağdur etmemek için bu insanları kredi yoluyla kamyon sahibi yapılması düşünülüyormuş.

1951 yılında Kanlıca'da dönümü bin liraya arsa!

Anadoluhisarı ile Çubuklu arasında yer alan Kanlıca'da iskeleye 200 metreden başlayan arsalar taksitle satılacakmış. 1951 yılında dönümü bin liraya veya 300 lirası peşin, ayda kırk lira taksitlerle bir dönüm arsa alınabilmekteymiş.

1950 yılında Mısır Çarşısı'nda bir dükkanın yıllık kirası 1.980 liraymış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1950 yılında Yeni Cami Külliyesinin içerisinde yer alan Mısır Çarşısı'nda iki dükkan kiraya verilecekmiş. Dükkanların yıllık kirası elli bir altın parasına bin 980 liraya kiraya verilecekmiş.

1950 yılında İstinye'de 30 dönüm arsa acele satılacakmış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1950 yılında İstinye'de 30 dönüm, inşaatçılara yarayacak olan arsa acele satılacakmış. Florya'da 3 dönüm arsa 93 adet altın parasına, 3 bin 600 liraya satılacakmış.

Yılın Stadyumu Ödülü 2016 Haberi

Yılın Stadyumu Ödülü 2016

Her yıl düzenlenen ‘Yılın Stadyumu’ ödüllerine, bu sene mimarlık çalışmaları Bahadır Kul Mimarlık (BKA) tarafından yürütülen üç stadyumun da aday gösterildiği açıklandı. 


21 ülkeden toplam 29 stadyumun aday gösterildiği ‘Yılın Stadyumu’ ödüllerine Bahadır Kul Mimarlık tarafından tasarlanan 2016 yılında inşaatları tamamlanıp hizmete açılan Sivas Arena, Yeni Eskişehir Stadyumu ve Irak’ta inşa edilen Kerbela Stadyumu'nun da aday gösterildiği belirtildi.. Mimar Bahadır Kul, 29 aday stadyum içerisinde üç stadyum tasarımıyla bulunmanın kendilerini gururlandırdığını söyledi. Kul, Türkiye için bu adaylıkların çok önemli olduğunu belirtti.Kul, yarışmanın halk oylamasının 3 Mart 2017'ye kadar süreceğini belirterek "Jüri oylamasında da ünlü mimarların seçimi ile değerlendirme yapılacak. Her iki kategorideki kazananlar 6 Mart Jüri Oylaması ve 7 Mart Halk oylaması ilan edilecek. stadiumdb.com sitesi üzerinden oylama işlemini takip edebilir...