02 / 05 / 2024

İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

İngiliz sterlini, dolar karşısında son 37 yılın düşük seviyesine geriledi.



İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

İngiltere ekonomisinin içinde bulunduğu darboğazdan etkilenen sterlin, 1985'ten bu yana ABD doları karşısında en düşük seviyesine geriledi.

Yatırımcılar sterlinin, Atlantik bölgesinde iki yüzyılı aşkın süredir devam eden ticarette görülmemiş bir seviyeye kadar düşmesini tahmin ediyor.

FactSet'e göre sterlin (GBPUSD), bugün günü erken saatlerde Asya piyasasında yüzde 0,28 düşüşle 1,1475 dolara kadar geriledi. Bu rakam, 1985'ten bu yana görülen en düşük seviye.

Sterlin'in düşüşünün sebeplerinden biri olarak, son günlerde hem euroyu hem de Japon yenini onlarca yılın en düşük seviyelerine çeken ABD dolarının içinde bulunduğu harekelilik gösteriliyor.

Ayrıca Birleşik Krallık, önümüzdeki kış birçok hanenin faturalarını ödeyememesine sebep olacak bir enerji kriziyle de karşı karşıya.

Hem İngiltere'nin bir sonraki başbakanının uygulayacağı ekonomik politikalara ilişkin belirsizlik hem de İngiltere Merkez Bankası'nın yüksek enflasyonu kontrol edememesi, sterlini zayıflatmaya devam ediyor.

BlueBay Asset Management'ın Baş Yatırımcısı Mark Dowding, "Birleşik Krallık ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorluklar, muhtemelen yaşayan hafızamızda gördüğümüz her şeyden daha büyük.” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön