17 / 05 / 2024

İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

İngiliz sterlini, dolar karşısında son 37 yılın düşük seviyesine geriledi.



İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

İŞLETMELER İFLAS TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Öte yandan, Birleşik Krallık’taki tüm sektörler enerji faturalarındaki büyük artışlar sonucunda iflas riskiyle karşı karşıya. Enerji kriziyle beraber birçok işletmenin azalan müşteri sayısı, geç ödemeler ve yüksek kiralar gibi başka zorluklarla da boğuşması bekleniyor.

İş grupları, hükümeti ve yeni başbakanı, binlerce işletme batmadan önce harekete geçmeye çağırıyor.

Küçük İşletmeler Federasyonu, bu beklemenin birçok şirketin sonunu getireceğini belirtiyor.

Federasyon başkanı Martin McTague konu hakkında verdiği demeçte, “Gözleri yaşartan enerji faturaları, kışı atlatmaya çalışan birçok küçük işletme için tabuttaki son çivi olabilir.” ifadelerini kullandı.

İş grupları ve sendikalar ise Boris Johnson’un istifası sonrasında yarın belirlenecek yeni başbakan için bir talep listesi hazırladı. Listede, KDV ve işletme oranlarında indirim, küçük işletmeler için bir acil enerji hibesi getirilmesi dahil olmak üzere enerji faturalarında yardım, Ulusal Sigorta faturalarında indirim gibi birçok istek yer aldı.

Yatırımcıya temmuz ayında 38 milyar liralık teşvik verildi

Kabine toplanıyor! Gündemde ekonomi var

Çarpıcı iddia: “13 milyon liralık ürün çöpe atıldı”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön