24 / 07 / 2024

Yırca

Yırca

Kolin Grubu, Manisa Yırca’ya yapacağı termik santraldan vazgeçti. Yeni alan olarak Türkpiyale ve Kayrakaltı köyleri civarını belirleyen şirket “Proje alanda zeytin ağacı bulunmuyor” açıklamasını yaptı.

Danıştay ‘Yırca’da Bakanlar Kurulu kararını iptal etti!

Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararının yürütmesini durduran Danıştay, kararı esastan iptal etti.

Danıştay'dan Yırcalı zeytincilere müjde!

Danıştay 6’ncı Dairesi daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği Yırca ’daki termik santral yapılacak alanın acil kamulaştırılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararını esastan iptal etti.

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi!

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Kentsel dönüşüme yüzde 50 hibeli konut kredisi desteği!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yeni dönemde İller Bankamız belediyelerimize 4 milyar liralık kentsel dönüşüm konut kredisi sağlayacak. Ayırca yüzde 50'ye kadar da kredi finansmanında hibe desteği sağlayacağız" dedi...

Emlakçıyı av tüfeğiyle vurdu!

Kepez’de 120 bin TL'lik ev satın aldığı evin teslim edilmemesine sinirlenen Dursun Usta, emlakçı Hüseyin Kırca’yı tüfekle vurdu...

Levent Kırca’nın 4 çocuğu da mirasını reddetti!

Geçen yıl hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca'nın (67), Oya Başar'dan olan iki çocuğunun ardından ilk eşi Nur Diner'den olan iki çocuğu da mirasını reddetti.

İznik Çakırca'ya modern hizmet binası!

Merkeze yeni bağlanan 10 ilçede ulaşımdan çevreye, kırsal kalkınmadan spora kadar her alanda önemli yatırımları bir bir hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Çakırca Mahallesi’ne de modern bir hizmet binası kazandırıyor.

İznik Belediyesi'nden Çakırca'ya hizmet binası!

Bursa İznik Belediyesi Çakırca Mahallesi’ne hizmet binası yapıyor. Başkan Yardımcısı Hıştıroğlu, "Yıkımını gerçekleştirdiğimiz eski düğün salonunun temizlenmesinin ardından aynı yere hizmet binası inşa edilecek" dedi.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Kolin Grubu, proje yerini değiştirdi!

Kolin Grubu, Manisa Yırca’ya yapacağı termik santraldan vazgeçti. Yeni alan olarak Türkpiyale ve Kayrakaltı köyleri civarını belirleyen şirket “Proje alanda zeytin ağacı bulunmuyor” açıklamasını yaptı.

Soma termik santralin yeri belli oldu!

Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nden vazgeçildiği, Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiği bildirildi.

Yırca Termik Santrali ne olacak?

Manisa Soma Yırca köyünde Kolin İnşaat'ın termik santral yapması için zeytinlikler Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırılmıştı. Kolin İnşaat, köylülerin mahkemeye yaptığı itirazın sonucunu beklemeden 6 bin 666 zeytin ağacını bir günde kesmişti.

Özgür Kırca: Karadeniz sahilindeki kıyı erezyonları önemsenmeli!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Özgür Kırca yaptığı açıklamada, denizlerde mevsimsel değişimler ve sıcaklık artışı sonucu buzulların erimesiyle seviye artışı olduğunu söyledi.

Naci Koloğlu: Yırca Termik Santrali için 160 milyon dolar yatırım yaptık!

7 Kasım'da Kolin Şirketler Grubu'nun termik santral yapmak için kestiği zeytin ağaçlarıyla gündeme gelen Yırca köyü, bu kez de Danıştay kararı nedeniyle ilgi odağında...

Danıştay ‘Yırca’da Bakanlar Kurulu kararını iptal etti!

Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının söküldüğü alanda termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararının yürütmesini durduran Danıştay, kararı esastan iptal etti.

Yırca Haberi

Yırca

MANİSA Soma’nın Yırca Mahallesi’ne termik santral yapımı için kesilen 6 bin zeytin ağacı Türkiye’nin gündemine oturdu. Köylüler en önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytin ağaçlarının kesilmemesi için eylemler düzenledi. Güvenlik görevlileriyle yaşanan arbedede direnerek onları durdurmaya, makinelerin önüne geçip engel olmaya çalıştılar. Canlı yayında gözyaşları döktüler. Konu yargıya taşındı. Kolin şirketinin yapacağı termik santral için Danıştay ve Manisa 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu süreçte köy ikiye ayrıldı. Bir başka grup köylerinde ‘termik santral yapılması için topladıkları imzayı Enerji Bakanlığı’na iletti. Ancak dün Yırca’yla ilgili iki gelişme yaşandı. Danıştay İdari  Davalar Genel Kurulu Danıştay 6. Dairenin Yırca Kararını onayladı.


DİKİLİ BİR AĞAÇ YOK


Hürriyet’in ulaştığı bilgilere göre bir süredir yeni yer baktıkları konuşulan Kolin Şirketler Grubu da termik santralı...