05 / 05 / 2024

yol harcamalarına katılıma payı hesaplaması

yol harcamalarına katılıma payı hesaplaması

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları ile ilgili Hükümlerin Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe göre gayrimenkul sahiplerinden alınan yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır? İşte yönetmelik hükümleri...

Fuzul GYO, en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu! Halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL!

Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. İşte Fuzul GYO'nun halka arzı ile ilgili tüm detaylar...

Dünyanın en büyük Bitcoin konferansına katılım yarı yarıya düştü

Geçen yıl 35.000 olan Bitcoin 2023 etkinliğine yaklaşık 15.000 katılımcı bekleniyor - muhtemelen "kripto kışı" olarak bilinen gerilemenin bir sonucu. ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. da planlanan konuşmacılar arasında yer alıyor.

Emlak Katılım Bankası'na BDDK'dan danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararı kapsamında, Emlak Katılım Bankası'na danışmanlık faaliyeti izni verildi.

Gayrimenkul sahipleri için yol yapım giderlerinde yeni dönem!

Belediye Gelirleri Kanunu Harcamalarına Katılma Payı Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Gayrimenkul sahiplerinden yol yapım giderlerinin 3’te 1’i ‘Yol Harcamalarına Katılma Payı’ adı altında alınabiliyordu. Değişiklik ile bu madde zorunluluktan çıkacak. 

5 yıl içerisinde katılım bankalarının payının 2 katına çıkması bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'de katılım bankalarının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 yıl içerisinde 2 katına çıkmasının beklendiğini aktardı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Sitelerde ortak giderlere katılım arsa payına göre mi belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Biz 254 haneli bir sitede yaşamaktayız. Bazı evler dubleks, bazıları daire. İçme suyu borularımızdaki patlamaların önlenmesi için basınç düşürücü istasyonlar yapılacak. Katılım eşit mi arsa payına göre mi alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Emlak Katılım şube ağına Malatya'yı da ekledi!

Emlak Katılım, Kurban Bayramı’nın ardından şube açılışlarına kaldığı yerden devam ederek Malatya’daki şubesini de hizmete açtı.

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Katılım bankaları, kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek geldi. Katılım bankaları da 0,64 faiz oranlı konut kredisini yürürlüğe alınıyor...

SPK’dan Ziraat Katılım Varlık Kiralama’nın 700 milyon TL kira sertifikası ihracına onay!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama'nın 700 milyon TL tutarındaki 98 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracına ilişkin tertip ihraç belgesi başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı...

Emlak Katılım'dan Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon lira destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart'ta "Millete Sesleniş" konuşmasında "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı, "Milli Dayanışma Kampanyası"na Emlak Katılım'dan Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon lira destek geldi.

yol harcamalarına katılıma payı hesaplaması Haberi

yol harcamalarına katılıma payı hesaplaması

Yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır?

Belediye Gelirleri Kanununun üçüncü kısmında yer alan yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma paylarının uygulanmasına ilişkin esasları düzenleyen İşte 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları ile ilgili Hükümlerin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, yol harcamalarına katılma payı alınıyor.


Peki bu katılım payı kimlerden tahsil ediliyor? Yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır? Yol harcamalarına katılım payını kim öder? Yol harcamalarına katılım payı ne zaman ödenir? Gibi sorularınız varsa hemen yönetmelik hükümleri ile yanıtlayalım.


Yol Harcamalarına Katılma Payı nedir?


Yol Harcamalarına Katılma Payı Mahiyeti

Madde 4- Belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde,

a) Yeni yol açılması,

b) Mevcut yolların % 40 oranında veya daha fazla genişletilmesi,

c) Kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların kaldırım veya parke kaldırım...