26 / 07 / 2024

yol vergisi

yol vergisi

1943 yılında Yol Vergisi Kanunu ihtiyaçlara göre yeniden tanzim edilecekmiş. Sadece erkeklerden alınan Yol Vergisi 6 liradan 10 lira çıkarılacakmış. 1943 yılı mali senenin başından itibaren tatbik edilecekmiş.

1935 yılında yol vergisi 6 liradan 4 liraya düşürülmüş!

1935 yılında Sivas'ta Vilayet Encümeni tarafından yol vergisi 6 liradan 4 liraya kadar indirilmesine karar verilmiş.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yemek ve yol ücretleri arttı! Temmuz 2022 yemek ve yol ücretleri ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, işçi ücretleri üzerinden işverenlere sağlanan gelir vergisi istisnalarında artış yapıldı. Günlük yol ve yemek ücretleri için işverenlere sağlanacak olan vergi istisnası tutarları güncellendi.

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor" dedi.

Değerli Konut Vergisi'nde dava süresi tartışmaları ve görüş değişikliği!

Değerli Konut Vergisi ile ilgili Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne itirazlar yapıldı ve nihayet "değerli konut vergisi"nin haksızlıklara yol açtığı kabul edilerek, yeniden düzenleneceği haberi geldi...

2015 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Ev sahipleri için kritik tarih yaklaştı. 2015 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. İşte emlak vergisiyle ilgili merak edilenler ve izlemeniz gereken yol.

Rant vergisi nasıl uygulanacak?

Gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların katkıda bulunmasını sağlayacak sistem olan rant vergisi geliştirilmeye devam ediyor. Peki, rant vergisi nasıl uygulanacak?

Rant vergisi imarda 'sorun' çözecek!

Gayrimenkul sektörü ‘rant vergisi’ olarak tanımlanan yeni düzenlemenin projelerin sorunsuz yükselmesine yol açacağını düşünüyor. Sektör temsilcileri ise bu konuda kentsel dönüşümün düzenlemeden etkilenmemesine vurgu yaptı

Kimler rant vergisi ödeyecek?

Taşınmaz mallar üzerinde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların rant vergisi ile katkıda bulunmasını sağlayacak düzenlemeler yapılıyor. Peki, kimler rant vergisi ödeyecek?

Rant vergisi ne zaman uygulanmaya başlayacak?

Gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların katkıda bulunmasını sağlayacak bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, rant vergisi ne zaman uygulanmaya başlayacak?

Fransa'da çevre vergisi askıya alındı!

Hükümetin, otoyolları kullanan ağır vasıtalar getirmek istediği çevre vergisi uzun zamandır şoförlerin sert tepkisine yol açıyordu. Şoförler, otoyollarda düzenledikleri yol kapatma eylemleriyle fazla vergiye karşı çıkıyordu.

1943 yılında erkeklerden alınan yol vergisi 6 liradan 10 liraya çıkarılacakmış!

1943 yılında Yol Vergisi Kanunu ihtiyaçlara göre yeniden tanzim edilecekmiş. Sadece erkeklerden alınan Yol Vergisi 6 liradan 10 lira çıkarılacakmış. 1943 yılı mali senenin başından itibaren tatbik edilecekmiş.

Kaldırım vergisi nedir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında ele alınan "Yol Harcamalarına Katılma Payı" halk arasında "Kaldırım vergisi" olarak biliniyor? Buna göre kaldırım vergisi nedir? Kaldırım vergisi yasal mı?

yol vergisi Haberi

yol vergisi

Yol Vergisi

10 liraya çıkarılması için meclise bir lahiya verildi.


Yol Vergisi Kanunu'nun bugünkü ihtiyaçlara göre yeniden tanzim edilmesi için bir kanun layihası hazırlanmış ve lahiya tetkik edilmek üzere Meclis Encümeni'ne havale edilmiştir. Fakat hakkında müstaceliyet kararı verilmediğinden, yeni kanun lahiyasının mecliste tetkiki bütçe müzakeresinden sonraya bırakılacaktır.


Şimdi tatbik edilen Yol Vergisi Kanunu'nda erkek mükelleflerden alınan altı lira yol vergisinin on liraya çıkarılması hakkında yeni bir kanun lahiyası daha teklif edilmiştir. Bu zam kararının yeni mali sene başı olan hazirandan itibaren tatbiki için lahiyanın bugünlerde meclisten çıkacağına dair şehrimizin alakalı makamlarına malumat gelmiştir.


(1943 yılında Reşat Altın 33 liraymış.)


Akşam Gazetesi 6 Mayıs 1943


Abdullah Kutalmış...