18 / 05 / 2024

yola cephe almak için ne yapmak gerekiyor

yola cephe almak için ne yapmak gerekiyor

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

12 adımda konut satın almak!

Konut satın almak isteyenler birçok soruya cevap aramadan yola koyulmak istemiyor. İşte 12 adımda konut satın almak...

Bursa İstanbul Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına kent merkezinden sonra kent girişlerindeki ana arterlerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi’nin kent meydanından girişte ana yola cepheli binalardaki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor.

ÇATIDER 8. Çatı ve Cephe Sempozyumu yarın başlıyor!

ÇATIDER çatı ve cephe sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamaları ele almak üzere düzenlediği Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun 8’incisi, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

ÇATIDER Çatı ve Cephe Sempozyumu 2-3 Haziran'da!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) çatı ve cephe sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamaları ele almak üzere düzenlediği Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun 8’incisi, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde düzenliyor.

Dış cephe ısı yalıtımı 100 milyona koşuyor!

Binalara Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarihin yaklaşması, dönüşüm ve yeni binalar dış cephe ısı yalıtım pazarını Avrupa lideri yaptı. Pazar, 100 milyon metrekare hacme ulaşacak.

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan tarla nedir?

Yola cephesi olmayan parsellere ruhsat verilemiyor.İmar alınması için mutlaka yola cephesinin olması gerekiyor.Peki yola cephesi olmayan tarla nedir?Yola cephe alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

Yol hakkı nedir?

Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor. Peki, yol hakkı nedir?

Araziye yol almak için gerekenler!

İmar mevzuatı gereğince kanunun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor. Peki, araziye yol almak için gerekenler nelerdir?

Kadastral yola cephe!

İmar Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kadastro parsellerinde yapılan uygulamalarda yeni oluşan imar parsellerinin yola cephesinin bulunması gerekiyor. İşte Kadastral yola cephe esasları bu haberde...

Kadastro yola cephe mevzuatı!

Kadastro yola cephe mevzuatına göre kadastro parsellerinde yapılan uygulamalarda yeni oluşan imar parsellerinin yola cephesinin bulunması gerekiyor. Aksi halde parsellere yapısız iken yapılı hale gelmeye yönelik olarak ruhsat düzenlenmemesi gerekiyor...

Kepez'in tamamına ticari alan yapılabilecek!

Kepez Belediyesi, gerçekleştirdiği imar plan revizyonu ile ilçe genelinde yola cephe olan binaların zemin katlarına, isteğe bağlı, ticari alan yapma imkanı getirdi. Kepez'in tamamına ticari alan yapılabilecek...

yola cephe almak için ne yapmak gerekiyor Haberi

yola cephe almak için ne yapmak gerekiyor

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu yerlerde yola cephesi bulunmayan parsele yola cephe sağlamaya yönelik düzenleme yapılmaksızın bu parsele ve sınırı bulunan diğer parsellere ruhsat düzenlenmiyor.Ruhsat alınabilmesi için tarlanın yola cephesi olması gerekiyor.


Ruhsatın alınabilmesi için İmar Kanununun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor.


Parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı hallerde bu alanlarda plana ve yapılaşmamış olup olmadığına göre müsait olan parsellerle resen tevhid yoluyla parselasyon yapmaya ilgili idare yetkili oluyor.


Yola cephesi olmayan tarla eğer imar planları kapsamında değilse şu işlemlerin yapılması gerekiyor:


1. Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda Kadastro...