13 / 05 / 2024

Yola terk maliyeti

Yola terk maliyeti

Yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesine yola terk deniyor. Peki yola terkin ücreti ne kadardır? Yola terk masrafları nelerdir? İşte yola terk bedeli 2014...

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Yapı kullanma izni maliyeti 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binadaki mesken ve işyerlerine tapu çıkarılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni maliyeti 2016 nedir?

1.5 milyon konut satışı hedefiyle yola çıkan inşaatçılar rekor kırmayı hedefliyor!

1.5 milyon konut satışı hedefiyle yola çıkan inşaatçılar, milyarlık yatırımlarıyla bu yıl rekor kırmaya hazırlanıyor. Patronların radarında, Kağıthane, Halkalı ve Fikirtepe var

Devlet Konukevi'nde sadece mutfağın maliyeti 6.5 milyon TL!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sessiz sedasız taşındığı yeni “Devlet Konukevi” merak uyandırmaya devam ediyor. AOÇ arazisi üzerine yapılan Saray’ın yanında 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen yapının maliyeti ise sırrını koruyor.

Arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti!

Arsa tapulu yapıların inşaat çalışmaları sona erdikten ve yapı kullanma izni alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti nedir?

İnşaat ruhsatı maliyeti hesaplama!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyenin imar birimi tarafından veriliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar? İşte inşaat ruhsatı maliyeti hesaplama 2015..

İnşaat sektöründe saatlik işgücü maliyeti yüzde 5,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in 3. çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini açıkladı.Saatlik işgücü maliyeti endeksi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,2 arttı.

Katar'dan Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesine yasak!

Katar sel baskınında zarar gören binaları inşa eden Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesini yasakladı. Katar'ın başkenti Doha'da altyapı neredeyse tamamen çökmüş seller nedeniyle yollar kapanınca okullar da tatil edilmiş ve AVM'ler kapatılmıştı.

Kentsel dönüşümde terk raporu almak gerekli mi?

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu kentsel dönüşümde terk raporu almak gerekli mi sorusunu yanıtladı. İşte yazı...

Yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor!

Türkiye'de yaşayanların ev alma ihtimali her geçen gün zorlaşırken, artan dövizin etkisiyle yabancıların ev alma maliyeti hafifliyor.

Yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

İfraz işlemi ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Peki, yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

Mersin'de terk edilmiş binalar yıkılıyor!

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlamış, terk edilmiş ve metruk durumdaki binaların yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Yola terk maliyeti Haberi

Yola terk maliyeti

Yola terk bedeli!

Yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesine yola terk deniyor. Yola terk haritalarının yapımında parselasyon niteliği taşıyan ayırma haritalarının yapımındaki kurallar uygulanıyor. Yola terk haritaları ise imar planlarının uygulanışı sırasında yola terk işlemi nedeniyle yapılan haritalara deniyor. 


Yola terk için gerekli evraklar:

-Taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kaydı örneği,

-Taşınmaz malın bulundugu yere göre Belediye Encümeni veya İl İdare Kurulu'nun olumlu kararı ve bu kararla ilgili belgelerin tasdikli örneği,

-Yüklenici serbest çalışan harita ye kadastro mühendisinin iş yapım sözleşmesi veya işin yapımına yetki veren vekaletname örneği,

-Serbest çalışan harita ve kadastro mühendisi sorumluluğunda yapılan işler için -Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının mesleki denetiminin yapılmış olması (denetim sırasında işn yapım bedeli belirlenmelidir)

-Kadastro müdürlüklerinden alınan ve işin yapımında kullanılan belgelerin...